חוזרים לבית הספר: איך להכין לילדים את הכריך הנכון

אחת הארוחות החשובות ביותר שילדיכם אוכלים במהלך היום היא ארוחת העשר. כדי לוודא שהם אכן יאכלו אותה, גוונו את תוכנה והתייעצו עם הילדים לגביה. כך הם יחזרו לבית הספר שבעים ובריאים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
כריך קוטג' וגבינה צהובה
כריך קוטג' וגבינה צהובה | צילום: פסקל פרץ רובין
2
גלריה

הילקוט כבר מוכן, נותר ריק רק התא שמחכה שנכניס לתוכו את ארוחת העשר - הכריך והפרי. זוהי ארוחה חשובה מאוד לילדים - לא פחות מארוחת הבוקר - ואנו ההורים חייבים להקפיד על הכנתה מדי יום, גם אם יש התנגדות מצד הילדים.

כדי להבטיח שהילדים אכן יאכלו את הכריך שהכנתם, רצוי לשוחח איתם ולברר בדיוק מה הם ישמחו למצוא בכריך. אם הם מבקשים ממרח שוקולד בכל יום, זה הזמן להדריך, לכוון ולהציע פשרה. לדוגמה: יום שישי הוא יום השוקולד. מתחשבים ברצונו של הילד, אך גם מכוונים אותו לאכילה בריאה ומזינה.

כשאתם מכינים כריך הקפידו על בחירת הלחם והקפידו על מלית עסיסית שלה גוונים ומרקמים שונים. יש לשלב תמיד ירקות בכריך, להוסיף בצד פרי או פירות ולא לשכוח לארוז אותו היטב ולשמור על צורתו ורעננותו.

הקפידו לגוון בסוגי הלחם.

הכינו מראש ממרחים כמו ממרח ביצים, ממרח זיתים ועוד.

אפשר להקפיא לחם פרוס, להניח על הפרוסות הקפואות את הממרחים ואת התוספות לסגור ביריעת פלסטיק נצמד (קפוא, כן!) ולשלוח עם הילד. עד הפסקת העשר הפרוסות יפשירו ויהיו רכות כמו לחם טרי.

הקפידו לחתוך מראש את הירקות ואת הפירות ומלאו אותם בקופסאות מתאימות כדי להרגיל את הילדים לצרוך אותם.

2 פרוסות לחם דגנים או לחמנייה, אפשר גם פיתה

2 כפות גבינת קוטג' 5%

1־2 פרוסות גבינה צהובה לפי טעמכם

זיתי קלמטה קצוצים או זיתים ירוקים

פרוסות עגבנייה או פלפל קלוי

מלפפון חמוץ פרוס (מלח או חומץ לפי טעמו של הילד)

עלי חסה שטופים ומוכנים לאכילה

1. מורחים את הקוטג' על הלחם ומניחים מעליו את הגבינה הצהובה. מסדרים את שאר המרכיבים - ירקות, זיתים, עלי חסה - וסוגרים מעל את הפרוסה הנוספת. עוטפים בנייר פרגמנט ומהדקים היטב.


תגיות:
סנדוויצ'ים
/
ארוחת עשר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף