לאחר תקופה עמוסה במאכלים עשירים: פסקל מפנקת בעוגיות כעכים

חודש החגים עמוס המאכלים והטעמים עבר, ועכשיו הגיע הזמן לנוח, לשתות כוס תה ולהתפנק עם כעכים מלוחים ופריכים. רק הביאו בחשבון שהכנתם אורכת זמן

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
כעכים
כעכים | צילום: פסקל פרץ רובין
3
גלריה

עברנו כמעט חודש של חגיגות מטעמים וטעמים מגוונים. אלו היו מאכלים עשירים מכל הסוגים, ובעיקר כאלו ששולבו במהלך הכנתם שפע של דבש, תפוחים, רימונים, תמרים ושאר שילובים מעניינים. כעת החלטתי שהגיע הזמן להתרווח ולהירגע עם כוס תה מהביל שלצדה כעכים מלוחים להשלמת התחושה הנינוחה. היות שבהכנת הכעכים אין משתמשים בשמרים אלא באבקת אפייה, אפשר ורצוי לשחק ולגוון בתבלינים שונים כמו פפריקה מתוקה או חריפה, כוסברה מיובשת טחונה או כמון. אני אוהבת את טעמם הפיקנטי עם כמון, מעט פלפל שחור וזרעי השומשום שנמצאים בבצק עצמו.

להכנת הכעכים נדרש זמן, לכן אני ממליצה להכין את הבצק ואז לשלב את הילדים בהכנת הכעכים עצמם. הם בוודאי ישמחו לבלות איתכם שעה או שעתיים ביצירת צורת הכעך. אומנם הצורות לא יהיו הכי מדויקות ומדוגמות, אך שמחתם של הילדים על כך שאתם מאפשרים להם להשתתף בעשייה - שווה כל צורה שתצא.

הכעכים הם פינוק אמיתי, נפלאים לאירוח קליל וסתם לנשנוש מול המרקע. הכי חשוב לזכור שהם טעימים, פריכים ומתפצפצים בפה, ולכן הם מתחסלים מהר. אז הכינו אותם בכמות כפולה ושמרו אותם בצנצנת זכוכית בעלת סגירה טובה.



תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
עוגיות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף