בריאה, מתוקה וטעימה: רולדת שמרים עם תפוחים של מאיה רוזמן

התזונאית הציגה מתכון של מטופלת, שחששה כי חרגה נורא מהדיאטה. לאחר בדיקת המתכון, מתברר כי בפרוסה אחת יש רק 140 קלוריות ואפשר לאכול אותה כל יום

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

מארחים חברים או בני משפחה ונתקעתם בלי קינוח? התזונאית ד"ר מאיה רוזמן מציעה מתכון לעוגת שמרים תפוחים בריאה, מתוקה וטעימה. "מטופלת אמרה לי שהיא חרגה נורא  ואכלה עוגת שמרים עם תפוחים. עשיתי חשבון על המתכון ויצא רק 140 קלוריות לפרוסה, כך שהיא יכולה לאכול אותה לא רק בסוף השבוע אלא כל יום".

• חצי כוס סוכר חום

• רבע כוס שמן קנולה בכבישה קרה

• 50 גרם חמאה

• שלושת רבעי כוס מים

• 1 ביצה

• 15 גרם שמרים

• שתי כפות סוכר חום

• 2 סוכר וניל

2. מוסיפים את כל יתר החומרים

3. לשים את הבצק במיקסר כעשר דקות

4. מתפיחים כשעה עד הכפלת הבצק

5. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים

6. במקביל קולפים תפוחים וחותכים לקוביות

7. מאדים את התפוחים בסיר בלהבה נמוכה כ-10 דקות, מוסיפים סוכר חום, סוכר וניל ומעט קינמון

8. מצננים את התפוחים

9. את 2 עיגולי הבצק מרדדים למלבן

10. מניחים מחצית מהתפוחים במרכז

11. חותכים לפסים את הבצק שנשאר בשני הצדדים, וסוגרים את הצדדים שתי וערב

12. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כחצי שעה

תגיות:
עוגת תפוחים
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף