חצי שעה בתנור ו-250 קלוריות: פשטידת ברוקולי טעימה ודיאטטית

התזונאית הקלינית של רדיו 103FM משתפת את מאזיניה במתכונים בריאים, מזינים ודלי קלוריות, שלא מרגישים ככה. והפעם: פשטידת ברוקולי על מצע קרם בטטה

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
פשטידת ברוקולי
פשטידת ברוקולי | צילום: אינג אימג'

שקית ברוקולי קפוא / ברוקולי טרי באותה הכמות

1 גביע קוטג' 5%

גביע גבינה 5% או 200 גרם גבינה בולגרית 5%

3 ביצים

2 כפות קמח או סובין או פירורי לחם

1 כף אבקת מרק בצל / פטריות

אבקת שום גבישי

מלח

תבלינים

בטטות

ביצה

כף קוטג' / כף שמנת לבישול

תבלינים

1) לבשל את הברוקולי.

2) לערבב עם שאר החומרים,

3) להכין פירה מהבטטות

4) לערבב הפירה עם תבלינים וביצה

5) אפשר להוסיף כף קוטג' או כף שמנת לבישול

6) לשטוח הבטטות על תבנית מלבנית ועליהן לשפוך את תערובת הברוקולי

7) לאפות בתנור ב- 180 מעלות כחצי שעה

1/6 מהפשטידה ללא מצע בטטה, שווה 150 קלוריות, אפשרי כמנת חלבון בכל תפריט דיאטה.

יחד עם בטטה כ- 250 קלוריות, אפשרי במקום ארוחה הכוללת חלבון ופחמימה, יחד עם סלט ירקות, בכל תפריט דיאטה.

תגיות:
מתכונים
/
פשטידות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף