בדקה ה-90: מתכונים מהירים להכנה שיהפכו את החג לטעים במיוחד

לא הספקתם להכין ארוחת חג? חסרה לכם מנה מנצחת שתהפוך את השולחן למושלם? הנה הפתרונות שיצילו את שבועות ויהפכו את הסעודה שלכם לבלתי נשכחת

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים
פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים | צילום: פסקל פרץ רובין
4
גלריה

200 גרם עלי סלנובה

100 גרם עלי תרד בייבי

100 גרם גרגירי נחלים

1 צרור גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

1 צרור כוסברה קצוצה דק

עלים מכ־20 גבעולי נענע קצוצים או שלמים

עלים מכ־10 גבעולי בזיליקום שלמים או קצוצים

3/4 כוס אגוזי קשיו (או אגוז אחר, אגוז מלך או פקאן)

1/2 כוס חמוציות

1 גביע (250 גרם) גבינה צפתית קצח חתוכה לקוביות בינוניות

מיץ מלימון אחד

2־3 כפות שמן

מלח ופלפל לפי הטעם

שמים בקערה את כל החומרים, למעט קוביות הגבינה, השמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מערבבים היטב. סמוך להגשה מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומגישים.

סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות.  מערבבים את כל החומרים, מלבד קוביות הגבינה, בקערה. צילום: פסקל פרץ רובין
סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות. מערבבים את כל החומרים, מלבד קוביות הגבינה, בקערה. צילום: פסקל פרץ רובין | סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות. מערבבים את כל החומרים, מלבד קוביות הגבינה, בקערה. צילום: פסקל פרץ רובין

100 גרם חמאה מומסת

4־5 (500 גרם) בצלים גדולים פרוסים דק

3 כפות קמח מנופה

3 כפות אבקת מרק בצל (ללא מונוסודיום גלוטמט וחומרים משמרים)

8 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן זית

1 שן שום כתושה

עלי אזוב או רוזמרין לקישוט

2. הקרוטונים: חותכים את פרוסות הלחם הקלוי לקוביות, מניחים על תבנית ויוצקים מעל מעט שמן זית ושום. מערבבים. אופים בתנור במשך 3־4 דקות בחום של 250 מעלות.

3. ההגשה: יוצקים את המרק לקעריות חסינות אש, מפזרים מעל 1־2 כפות קרוטונים ומעט גבינה. קולים בגריל במשך 4־5 דקות בחום של 250 מעלות עד להקרמת הגבינה. מקשטים בעלי אזוב או רוזמרין לפי הטעם.

מרק בצל צרפתי. אלגנטי, מיוחד וקל להכנה. צילום: פסקל פרץ רובין
מרק בצל צרפתי. אלגנטי, מיוחד וקל להכנה. צילום: פסקל פרץ רובין | מרק בצל צרפתי. אלגנטי, מיוחד וקל להכנה. צילום: פסקל פרץ רובין

אני קוראת לה מנת רושם. היא כל כך קלה, ובכל זאת היא סוחטת מחמאות בכל פעם שהיא מוגשת לשולחן. כדאי להגיש את פרוסות החציל חמימות. במגע עם פרוסות הגבינה הן יהפכו למעדן.

1 חציל בינוני חתוך לפרוסות מתובל במעט מלח

שמן לטיגון

1 גליל גבינת עזים סנט מור חתוך לפרוסות כמספר פרוסות החציל

חופן גרגירי רימונים, אגוזים או דובדבנים מגולענים

עלי נענע

מלח ופלפל לפי הטעם

זרזיף של שמן זית

2. סמוך להגשה מחממים קלות את פרוסות החציל ומסדרים על צלחת הגשה. מניחים על כל פרוסת חציל פרוסת גבינה, 3. מעטרים בגרגירי רימונים ובנענע, בוזקים מלח ופלפל גרוס ומזלפים מעט שמן זית.

ירקות אפויים ברוזמרין, תימין וסילאן. צילום: פסקל פרץ רובין
ירקות אפויים ברוזמרין, תימין וסילאן. צילום: פסקל פרץ רובין | ירקות אפויים ברוזמרין, תימין וסילאן. צילום: פסקל פרץ רובין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

2 בצלים פרוסים

4 עגבניות פרוסות

2 קישואים פרוסים

2 גזרים (או 1 בטטה) פרוסים לטבעות

150 גרם דלעת חתוכה לפרוסות או קוביות

6 שזיפים מגולענים וחצויים

8 שיני שום פרוסות

2 פלפלי צ'ילי פרוסים

4 ענפי תימין

3 תפוחי אדמה פרוסים

2 גמבות חתוכות לטבעות

3 ענפי רוזמרין (או אורגנו)

2 כפות סילאן

תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
ארוחת חג
/
שבועות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף