שקשוק נעים: אם המתכונים הבאים יעשו לכם חשק, היום ומחר יש לכם אפשרות לשתות הרבה קוקטיילים בפסטיבל הקוקטיילים של ישראל - Cocktails. זו הפעם השלישית שבה הפסטיבל מתקיים, והשנה זה קורה במרינה בהרצליה. בפסטיבל משתתפים מותגי האלכוהול המובילים, בשיתוף צי ברמנים ומיקסולוגים מיומן, שיערבבו וישקשקו יותר מ־12 אלף קוקטיילים במשך יומיים.
פסטיבל Cocktails צבר בשנתיים האחרונות מוניטין כמקום מפגש של הקהל המקצועי והקהל הרחב, הטועמים ומכירים יחדיו את החידושים בתחום. בפסטיבל יוכלו המבקרים להכיר את מותגי האלכוהול, לסייר בין הדוכנים, להתרשם מצורות ההגשה וכמובן לטעום קוקטיילים שישקשקו במקום.
יחכו לכם בפסטיבל, בין היתר: אריאל לייזגולד (זכה בתחילת השנה בתחרות "הברמן הטוב בעולם") יפתיע עם קוקטיילים בדוכן של טמפו; דוכן של קוניאק מרטל יציע קוקטיילים על בסיס קוניאק; Polugar, הוודקה הראשונה בעולם, תוגש בהצגת בכורה בישראל; ועוד. ד
כרטיס הכניסה לפסטיבל כולל שלושה קוקטיילים לבחירה: 69 שקלים ברכישה מוקדמת באתר "איש הענבים" ו־79 שקלים ברכישה במקום (לתושבי הרצליה 55 שקלים).
19־20 ביולי, 18:00־23:00, מרינה הרצליה
מרכיבים:
50 מ"ל הנסי
15 מ"ל אמארו מונטנגרו
10 מ"ל סירופ קוקוס
20 מ"ל סירופ פסיפלורה
50מ"ל מיץ תפוזים
50 מ"ל מיץ אננס
"אברטו", שכביץ 5, גדרה
50 מ"ל ג'ין ביפיטר 24
15 מ"ל סירופ אורז'ה
10 מ"ל מי סוכר
20 מ"ל מיץ לימון סחוט
1. מוזגים את הרכיבים ישירות לכוס היי בול עם קרח. סוגרים עם תה סנצ'ה, מערבבים ומקשטים בפלח לימון שלם.
50 מ"ל ג'ין בומביי
15 מ"ל סן ז'רמן
20 מ"ל מיץ לימון
מעט ג'ינג'ר אייל
אופן הכנה: מוזגים לשייקר את הג'ין, הסן ז'רמן, מיץ הלימון והקרח. משקשקים היטב, מוזגים לכוס לואו בול וסוגרים בג'ינג'ר אייל. המלצת הגשה: לקשט בשלושה מלפפונים מגולגלים על שיפוד, טימין וטוויסט לימון.
"מלגו ומלבר", רוטשילד 142, תל אביב
2 עלי סלרי
50 מ"ל וודקה מושרית בשום ושמיר (ליטר וודקה, 4 שיני שום מעוכות ו־3 סטיקים של שמיר מושרים יחד למשך 24 שעות מינימום)
90 מ''ל מיץ עגבניות
1 כפית של רוטב ווסטרשייר
1 טיפה של רוטב צדפות
15 מ''ל מיץ לימון
טבסקו
קורט מלח ופלפל שחור
"דאבל סטנדרט", דיזנגוף 247, תל אביב
בכוס גבוהה:
5 קוביות קרח
1/2 תפוז חתוך לקוביות
60 מ"ל קמפרי
60 מ"ל ליקר תפוזים קוואנטרו
100 מ"ל מיץ אשכוליות אדומות
1 כדור סורבה פסיפלורה איכותי
4 קוביות קרח
45 מ"ל וויסקי
30 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל סירופ דבש
50 מ"ל מיץ אגסים
3 זרעי הל כתושים
מוזיאון הוויסקי, מתחם שרונה, רב אלוף דוד אלעזר 27, תל אביב יפו
50 מ"ל ג'ין
30 מ"ל מיץ לימון טרי
10 מ"ל פסיפלורה
30 מ"ל סירופ לימון
חופן נענע
3 פרוסות מלפפון
30 מ"ל טוניק
"דלידה בר", זבולון 7, תל אביב