משאריות שיש בכל בית: טארט תאנים מופלא וקל להכנה

האמנות של ניצול המצרכים שיש בכל בית הובילה ליצירת טארט תאנים מופלא וקל להכנה, משאריות בצק עלים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
טארט תאנים
טארט תאנים | צילום: פסקל פרץ רובין
2
גלריה
צילום: פסקל פרץ רובין
צילום: פסקל פרץ רובין

אתם מוזמנים להכין את הטארט במתכונת הקלילה הזו. בנוסף, בחרתי להציע לכם גם מתכון לבצק פריך, אם אין לכם בצק עלים מוכן בבית. את הטארט אפשר להכין גם עם תפוחים או אגסים ולהעשירו במעט אגוזים או בשבבי שקדים. בימים אלו רצוי להגיש את הטארט עם גלידת וניל ומעט רוטב מייפל בצד.

אפשר לעבד את הבצק בידיים: מפוררים את החמאה לתוך הקמח לקבלת פירורים גסים ומוסיפים בהדרגה מים תוך כדי לישה.

את בצק העלים הקפוא רצוי להפשיר במקרר.

החומרים:

כ־100־150 גרם בצק עלים מוכן

לבצק פריך:

¼1 כוסות קמח, מנופה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כוס מי קרח

למלית:

6־7 תאנים חצויות

5 כפות סוכר

3 כפות מים קרים

1־2 כפות מייפל

40 גרם חמאה חתוכה לקוביות

5. מכניסים את המחבת (אפשר לעטוף את הידית בנייר כסף) לתנור שחומם מראש ל־190 מעלות ואופים במשך 15־20 דקות עד להשחמה. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת במשך כ־15 דקות. מצמידים למחבת צלחת הגשה והופכים את הטארט. מגישים מיד

תגיות:
מתכונים
/
בישול
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף