אם יש מאכל שאני לעולם לא מוותרת אפילו על ביס אחד ממנו, זהו השוקולד על כל גווניו ותוצריו, ובהם עוגת שוקולד טובה, עוגיות מושלגות שוקולד, רוטב שוקולד, ציפוי שוקולד, קרם שוקולד ועוד.
את מוס השוקולד המובא במדור זה אני נוהגת להכין בשתי דרכים שונות: האחת אוורירית מאוד והשנייה קרמית ועשירה. שני המתכונים מצוינים והתוצאות נפלאות. אני אוהבת לגוון בהגשת המוס על ידי הכנסת הפתעות לתוכו, כגון שברי עוגיות אוראו, שוקולד לבן או שוקולד חלב ועוד. בשעת הכנת המוס אפשר להוסיף נותני טעמים נוספים כמו מיץ תפוז או גרידת לימון או תפוז, מעט אבקת קפה או תמצית נספרסו.
1. ממיסים את החמאה עם השוקולד במיקרוגל בשניים־שלושה פולסים ומערבבים היטב עד להמסת השוקולד. מצננים מעט.