השף מאיר אדוני: "אנשים מוכנים לשלם יותר עבור בשר כשר"

המסעדות הכשרות הן לא מה שהן היו פעם. במקום גפילטע פיש מצחין תקבלו נתח אנטריקוט עסיסי. אחד ממובילי הטרנד: "אפתח אחת אפילו בניו יורק. לא צריך לעבוד עם חזיר"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מאיר אדוני
מאיר אדוני | צילום: אביב חופי

טרנד של מסעדות כשרות שצצות להן כפטריות אחרי הגשם השתלט על תל אביב. בעבר, אכילה במסעדה כשרה הייתה מעין "פשרה", בדרך כלל בגלל שאחד הסועדים הנו שומר כשרות. לא עוד. היום אפשר ללכת למסעדה כשרה, לשמור על הזהות היהודית וליהנות מבשר כשר, טרי ומשובח, ואפילו מקינוח פרווה טעים.

באשר לנוכחותו הדומיננטית של החזיר במטבחים הלא כשרים אמר אדוני, כי "החזיר הוא 'סוג של מוקצה' עבור היהודים, ותמיד היה סימבולי. למען האמת זה גם בשר שלא צריך לעבוד איתו כי הוא לא נחשב איכותי מבחינה קולינרית. הוא נחשב אוכל של אוכלוסיות חלשות".

תגיות:
אוכל לא כשר
/
מאיר אדוני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף