אנחנו יודעים כי לכל סחורה שמפיקים דרושים חומרי גלם, ידע, עיבוד, אחסנה, מיתוג, מכירה, תמורה, הפצה ומשלוח מעבר לים כדי להפיק המיטב. להפיק יין זה דבר אחד, אבל לאחסן אותו, לסחור בו ולהשיט אותו לארצות רחוקות, זה כבר דבר אחר.
ואם רוצים לקנות יין תוצרת חוץ, גם במקרה זה המחיר גבוה. הפעם בגלל עלויות ההובלה, המכס, האחסון ומתח הרווחים המוגזם של מרבית היבואנים. סיבה נוספת למחירים הגבוהים בישראל היא שאנחנו כנראה לא מבינים מספיק ביין, כך שאפשר למכור לרובנו, להוציא קומץ מומחים יין במחיר מופקע, שישמח את לבב הקמעונאי, הכרם או היבואן.