חסרי סבלנות: מדוע תרבות היין בארץ רחוקה שנות אור מזו של פורטוגל

שלמה מעוז שב מדרום מערב אירופה, וטרם נרגע ממגוון היינות העצום ומהמחיר המפתיע. בישראל, לעומת זאת, מגבלות כשרות וחמדנות של יבואנים מפחיתים את הביקוש למשקה

שלמה מעוז צילום: ללא
שותים יין בפורטוגל
שותים יין בפורטוגל | צילום: רויטרס
2
גלריה

אנחנו יודעים כי לכל סחורה שמפיקים דרושים חומרי גלם, ידע, עיבוד, אחסנה, מיתוג, מכירה, תמורה, הפצה ומשלוח מעבר לים כדי להפיק המיטב. להפיק יין זה דבר אחד, אבל לאחסן אותו, לסחור בו ולהשיט אותו לארצות רחוקות, זה כבר דבר אחר.

כרם בפורטוגל. צילום: רויטרס
כרם בפורטוגל. צילום: רויטרס | כרם בפורטוגל. צילום: רויטרס

ואם רוצים לקנות יין תוצרת חוץ, גם במקרה זה המחיר גבוה. הפעם בגלל עלויות ההובלה, המכס, האחסון ומתח הרווחים המוגזם של מרבית היבואנים. סיבה נוספת למחירים הגבוהים בישראל היא שאנחנו כנראה לא מבינים מספיק ביין, כך שאפשר למכור לרובנו, להוציא קומץ מומחים יין במחיר מופקע, שישמח את לבב הקמעונאי, הכרם או היבואן.

תגיות:
פורטוגל
/
יין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף