החדשנות בתחום המזון והתזונה מפתיעה בכל פעם מחדש, עם פתרונות יצירתיים, שונים ולעתים אף משונים. אחד האתגרים העתידיים של יצרני מזון וגם חברות סטארט־אפ שהצטרפו לתחום הוא מתן מענה לבעיה אופיינית למדינות מתפתחות, ושעל פי התחזית תוך 20–30 שנים תגיע גם למדינות מפותחות - הקושי לספק אוכל. אספקת מזון לכלל האוכלוסייה על פני כדור הארץ תהפוך לבעיה גלובלית, ולכן יותר ויותר חברות נרתמות למציאת פתרונות.
בגידול חגבים יש ניצול מקסימלי של מקום על ידי כלובים לגידול אנכי, שאינם דורשים שטחים נרחבים שגידולים חקלאיים מחייבים, בין שאלה שטחי מחיה לבעלי חיים, ובין שאלה שטחים לגידול מזון לבעלי חיים או שטחים לגידול מזון לבני אדם. זוהי מעלה משמעותית שכן הביקוש לחלבון בתפריט הולך וגובר.
חרקים אינם אופציה במטבח של מי שמקפיד על כשרות. חגבים הם יוצאים מהכלל, ועל פי ההלכה הם מותרים לאכילה, והיו מקובלים לאכילה בקרב העולים מתימן. יש הסבורים שהסיבה לכך היא שהארבה (נחיל של מספר סוגי חגבים) שפגע בגידולים חקלאיים הוא שהביא את הפוסקים להתיר אכילה של חגבים, בנוסף לעובדה שמבנה גופם, מספר הרגליים ומספר הכנפיים מקנה להם את הכשרות. אז אולי לא נאכל גם בעתיד חגבים בצורתם המקורית בצלחת, אבל כרכיבים במוצרי מזון שונים נראה שיש סיכוי. ימים יגידו.