איזו גלידה מומלץ לאכול? ד"ר מאיה רוזמן מייעצת

וגם: מהו ההבדל בין סלמון טרי לקפוא, האם יש בעיה בחימום מזון במיקרוגל וכיצד אפשר לשלב אבטיח בתזונה?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גלידה בצלחת גדולה
גלידה בצלחת גדולה | צילום: אינג אימג'

“דגים נחשבים מאז ומתמיד למזון בריא, במיוחד כאשר אנחנו צורכים אותם טריים. בשל תהליך ההקפאה הממושך של הדג, והעובדה שהוא מכיל הרבה מאוד מים, ההבדל המשמעותי בין דג טרי לקפוא מתבטא בעיקר במרקם ובטעם. מבחינה תזונתית אין הבדל משמעותי בין דג טרי לקפוא, אבל יש לציין שבדג קפוא יש קצת פחות ויטמין B12".

“רבים בוחרים להימנע משימוש במכשיר המיקרוגל מחשש לקרינה, אך למרות זאת השימוש בו נפוץ מאוד. עד כה אין מחקרים חד־משמעיים בנושא ואי אפשר לטעון כי הקרינה במיקרוגל מזיקה. חשוב לי לציין כי חימום ממושך של מזון עלול דווקא לפגוע בערכים התזונתיים שלו, ולכן אני ממליצה על חימום קצר ככל האפשר”.

“ההמלצה שלי היא לאכול אבטיח מיד אחרי הארוחה, ואז הסוכר שלו יתפרק לאט יותר בגוף. מעבר לזה תמיד תוכלי לשלב אבטיח בגבינה בולגרית או כל גבינה אחרת שאת אוהבת לאכול. אפשרות נוספת היא להוסיף מעט אגוזים או שקדים שיסייעו בספיגת הסוכר”.

“רבים חושבים שמלפפון בחומץ יותר בריא כי תיאורטית נדמה לנו שיש בו פחות מלח, אבל לא כך הדבר. כמות הנתרן וכמות המלח בשימורי מלפפון במלח הן בדיוק אותה הכמות של שימורי החומץ”.

"פירות עשירים בוויטמינים, סיבים תזונתיים ומינרלים. אפשר לשלב אותם בכל תפריט, גם בתפריט דיאטטי, אבל עדיין חשוב לי לציין כי סוכר הפירות הידוע בשמו פרוקטוז עלול להצטבר בשומן הבטני, ועל כן ההמלצה היא לאכול כשלוש עד ארבע פירות ביום, לא יותר".

תגיות:
תזונה
/
ייעוץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף