פרופ' קרסו מתרשם ממסעדה טבעונית: "לא צריך להיות טבעוני כדי ללכת לשם"

פרופסור רפי קרסו ביקר במסעדה "416" והתקשה להבחין כי אין בשר במה שנכנס לפיו: "אם לא הייתי יודע שאני במסעדה טבעונית לא הייתי מאמין שאני לא אוכל בשר"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
פרופסור רפי קרסו
פרופסור רפי קרסו | צילום: 103FM

"לא יאומן כי יסופר, '416' היא מסעדת גורמה טבעונית שמוכיחה שאפשר לאכול אוכל טבעוני טעים מאוד ולא פחות טוב ממסעדות גורמה אחרות. היא עושה עם צמחים את הלא יאומן. המסעדה נפתחה על ידי שני אחים תאומים שחיו שנים בארה"ב. עיצוב המסעדה מושקע וכשנכנסים נחשפים לצמחים ירוקים אמיתיים שיורדים מהתקרה. בתפריט נמצאים מנות כמו סטייק וסיגרים ממלואים בבשר, אך הכל עשוי מהצומח. הסטייקים והבשרים עשויים מחלבון חיטה שעובר עישון, העוף בפירות הים עשוי מפטריות, המיונז והגבינה עשויים משמרי בירה וחלב סויה והתוצאה: לא יאומן. אם לא הייתי יודע שאני במסעדה טבעונית לא הייתי מאמין שאני לא אוכל בשר. היו אנשים שלא ידעו שמדובר מסעדה טבעונית ושאלו את המלצרית אם יש להם גם מנות פרווה".

"זה אותו הטעם. אם היו אומרים לי שבסיגרים שאכלתי יש בשר הייתי מאמין. המסעדה מתאימה לכל קהל שאוהב אוכל טוב, מושקע ורב טעמים. המנות מוגשות בצורה מעוררת תיאבון. הן גדולות ומבוססות על אכילה משותפת".

באשר לקינוח אמר הפרופ', כי "הובסנו סופית במנות האחרונות כשאכלנו עוגת גבינה שעשויה מסויה מבושלת. היא הייתה אוורירית וטעימה. מנה נוספת הייתה של בראוניז שמורכב משוקולד מריר וכדור ענק של גלידת קוקוס, רוטב אספרסו ורוטב טופו. מה יש להגיד? חוויה של אוכל. לא צריך להיות טבעוני כדי ללכת לשם".

תגיות:
פרופסור רפי קרסו
/
טבעונות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף