בראש פינה ישבו וחשבו איך להביא את תל אביב למושבה הפסטורלית בלי להרוס את הצביון הכפרי. חשבו, ומצאו פתרון: מתחם קניות ענק פתוח, עם הטופ שבטופ של עולם העסקים המקומי. הם ימכרו את מרכולתם לא בקניון הכולל מזגני ענק וזכוכיות כהות, אלא במבנים פתוחים בעלי שתי קומות, עם מרפסות ענק וירוק בעיניים, תוך שמירה על אופייה של המושבה.
התוצאה מרהיבה ומרגשת. רק בדבר אחד פישלו: בשם. "שופינה", קראו למתחם, שילוב של שופינג וראש פינה. משחק מילים שאפילו יגאל שילון היה מגחך למולו במבוכה מתחת לסיגר. בתל אביב זה לא היה קורה.
פחות אהבנו את עיצוב הקירות – ציורי גרפיטי של מקומות תיירותיים באיטליה על גבי לוחות עץ. עיצוב כזה לא היה עובר בתל אביב. אבל אנחנו בראש פינה, במתחם הקרוי שופינה, אז לכו תבינו.
חיבבנו מאוד גם את מנת הפתיחה טרטר מוסר ים (58 שקלים) – הדג הטרי חתוך לקוביות, מוגש בתערובת של יוגורט, מלפפון, בצל סגול, עגבניות שרי, צנונית, גרגירי חומוס, בצל ירוק ומעט פלפל חריף וצנוברים. רענן וכיפי.
"ג'ויה", שופינה, ראש פינה, 04–8589099