טיפת חלב: מספר טיפים תזונתיים לקראת חג השבועות עם המשפחה

ירקות ופירות או דגנים וקטניות? מה לגבי דגים ועופות? ואיך מומלץ לאכול את מוצרי החלב המוכרים והמסורתיים בחג שמתקרב אלינו? כל הפרטים והמלצות משרד הבריאות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עוגה
עוגה | צילום: אינגאימג

במשרד הבריאות ממליצים לצרוך תזונה ים־תיכונית הכוללת בתוכה המון מזון מן הצומח לא מעובד, כמו ירקות ופירות, דגנים וקטניות, כמו גם דגים ועופות במידה. וגם צריכה של 2־1 מנות ביום של מוצרי חלב דלים בשומן (עד 5%), בעיקר גבינה ויוגורט, ומן השמנים יש להעדיף את שמן הזית. מוצרי חלב נמצאו כתורמים ללחץ דם תקין.

החלב מהווה מקור טוב לסידן ולוויטמין D, בעלי תפקיד חשוב בבניית עצם החל בתינוקות ועד לבוגרים בשנות ה־20 המאוחרות לחייהם. בגילים מאוחרים יותר אלה מסייעים למניעת פירוק העצם. יש לצרוך ביום 1,000־1,300 מ”ג סידן, כשבכוס חלב (200 מ”ל) יש 200 מ”ג סידן – בכל 1 מ”ל חלב יש 1 מ”ג סידן. ולכן כיום ניתן למצוא מוצרי חלב הכוללים סידן באופן טבעי והמועשרים גם בוויטמין D באופן “מלאכותי”, וביחד אלה מסייעים לבניית העצם ושומרים על צפיפות העצם. מי שנמנע ממוצרי חלב יכול לצרוך תחליפים, כמו משקאות על בסיס אורז או סויה.

תגיות:
משרד הבריאות
/
תזונה נכונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף