כבר בכניסה אי אפשר שלא להתרשם מהעיצוב, הן של המסעדה והן של מלון "אינדיגו" שבו היא שוכנת. "קאמאקורה" ממוקמת בקומת הקרקע, בסמיכות ללובי המלון. הכניסה מרשימה מאוד, משדרת אווירה בוטיקית, למרות המיקום המסחרי בלב מתחם הבורסה ברמת גן (בשעות הערב, אגב, יש שלל מקומות חניה ברחוב). בחוץ יש כיסאות לכוס יין מרגיעה של סוף יום, ובלובי ניתן לשבת בנעימים לפני או לאחר הארוחה. העיצוב הוא חלק מהארוחה: יש הבדל בין לאכול סושי על שולחנות מאורכים ודביקים ובין לאכול במקום שמעוצב יותר כמו ביסטרו צרפתי. הקירות צבועים בשחור, ועליהם אמנות מינימליסטית. גופי התאורה האוריינטליים משלימים את הלוק המזרחי.
גם האוכל הוא לא פחות מיצירת אמנות. מלבד הטריות הזועקת מכל עבר, ישנה יצירתיות מפתיעה בכל מנה. מאחורי התפריט נמצא שף שלא הכרנו - גיל־עד דאבוש: מתברר שעבד במסעדות יפניות מצליחות ובמסעדת סושי גיוטן (Sushi Gyoten) המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן בעיר פוקואוקה. הוא מתמחה במטבח היפני וחוקר אותו לעומק, טייל במדינה ושאב ממנה השראות לתפריט שבנה.
הידעתם שפולי הקקאו הם בצבע צהוב? וששוקולד לבן זה בעצם הקצף והשאריות של השוקולד? עירית ברנשטיין היא אנציקלופדיה לשוקולד, והיא גם מעבירה סדנאות מתוקות במיוחד בשם "השולחן המתוק". היא בת 62, אבל קולית כמו בת 26, מצחיקה, ורבלית, אינטליגנטית, שובבה. בעברה שימשה כחוקרת במשטרה, פתחה גם קונדיטוריה, והיום מקדישה את כולה לסדנאות השוקולד. על גבי הרכב שלה כתוב מתכון של סופלה שוקולד, דבר שגורם לנהגים רבים לקוות שהרמזור האדום יימשך עוד דקה כדי שיוכלו לכתוב אותו.
עיקר הסדנה מיועד להכנת מאכלים המבוססים על שוקולד - מסופלה, דרך עוגת ספוג מקושטת ברוטב שוקולדי סמיך ועד ממתקי שוקולד עם מיני סוכריות גומי. כל התהליך מלווה בהסברים מנומקים ובעובדות מרתקות, כמו גם בפרקטיקה והתנסות, תוך משחקי גיבוש בין משתתפי הסדנה. חוויה נהדרת לאירועי חברה ולאירועים קטנים בבתים, כמו מסיבות יום הולדת, מסיבות רווקות ועוד.
054-7825631
ג'חנון, פיתות, לחמניות, רוגלעך, חצ'אפורי, בורקסים ופוקצ'ות – לא מדובר במאפייה שכונתית, אלא בחנות שכל כולה מוקדשת לצליאקים. "פינוקיצ'ן" היא גן עדן לכל חולי הצליאק ולרגישים לגלוטן, שהפכה במרוצת התקופה לאורים ותומים של האוכלוסייה זו. היא ממוקמת בנס ציונה, אבל בזכות שירות משלוחים יש לה לקוחות מכל רחבי המדינה. מאחורי החנות נמצא ערן רייטר, בן 46, שאינו צליאקי וגם לא אחד מילדיו. "זיהיתי את גודל המצוקה ואת הצורך במוצרים איכותיים ללא גלוטן, שלא משווקים ברשתות הגדולות", הוא מספר. "כמעט אין מוצר שאין אצלנו, מסוכריות לקישוט עוגות, דרך שוקולד גרמני איכותי ועד מאפים ועוגות".
יקינטון 6, נס ציונה, 074-7399434