כבר תקופה ארוכה שבחסות הקורונה איננו יכולים לצאת את הארץ, לבקר בארצות אהובות, לטייל וליהנות ממאכלים חדשים. הוואקום הזה הוביל לחיפוש אחר דרכים יצירתיות לחוות טעמים, ניחוחות ואווירה מארצות אחרות ורחוקות. סדנאות קונספט נפתחו על ידי בשלנים ובשלניות במטבחם הביתי בקבוצות קטנות וגם בפורמט של אחד על אחד. חלק גדול מהסדנאות עברו לזום. המנחה מדגים ומסביר, והמשתתפים בבתיהם מנסים להכין את המנות.
ברוח תקופה מוזרה זו, החליטו לשכת התיירות של איטליה ושגרירות איטליה בישראל לקיים את שבוע המטבח האיטלקי החמישי בארץ באופן וירטואלי ובדרך שמותאמת לזמן ולמגבלות הקורונה. בתאריכים 23־29 בנובמבר ייערך שבוע האוכל בישראל ובעשרות מדינות ברחבי העולם במקביל. במהלכו שפים איטלקים מובילים יעבירו סדנאות בישול ואפייה להכנת מאכלים פופולריים מהמטבח האיטלקי.
המטבח האיטלקי רחב ועשיר, והחיפוש אחר אוכל איטלקי אמיתי נידון מראש לכישלון, היות שלכל אזור יש המאכלים האופייניים לו, ולפעמים אפילו בכפרים הסמוכים זה לזה קשה לגלות דמיון במנות המוגשות אל השולחן. אך ישנן מנות מוכרות ודומיננטיות במטבח האיטלקי, וסביבן הוחלט לבנות את הסדנאות. למשל פיצה, ריזוטו, פולנטה, לחם, יין, שמן זית, שוקולד ופרלינים, סדנת נוטלה ומתכונים לילדים, סדנה להכנת גלידה איטלקית ועוד.
כמו כן, בשבוע האוכל מוצעות סדנאות מיוחדות של אוכל רחוב מאזורים שונים באיטליה. אלה יועברו בשידור ישיר מבתי ספר מוכרים מעולם הקולינריה מסיציליה, נאפולי, פיאמונטה, פוליה ועוד.
בין השפים שיעבירו את הסדנאות נמצא את שף פפה גווידה, בעל כוכב מישלן במסעדת "נונה רוסה"; שף פרנקו פפה, זוכה תחרות הפיצה הטובה בעולם לשנת 2019; שף אטורה מישל מוליטאו, ממלון "רפאל" ברומא והמסעדה הצמחונית של המלון "מאטר טרה".
במטבח תמיד הפשטות מנצחת. המטבח האיטלקי הוא אחד מהמטבחים המבוססים על חומרי גלם בסיסיים ומצוינים. השילוב עם תיבול עדין ומינורי יוצר את הטעם המושלם. אחת המנות שמזקקת את הטעמים היא הברוסקטה, מתאבן טעים מהמסורת הנפוליטנית אשר כבש את כל ערי איטליה. פשטות ההכנה, חומרי גלם בסיסיים בשילוב שמן זית משובח ותבלינים יצרו ביס אחד מושלם.
ריזוטו פטריות
מביאים את ציר הירקות לרתיחה ומוסיפים לסיר האורז את נוזלי הציר תוך בחישה, עד לסיום הנוזלים. בוחשים ומבשלים כ־15 דקות. כשהאורז כמעט מבושל מוסיפים את שארית החמאה ואת הגבינה הקשה ומתבלים במלח ופלפל. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר. מעטרים את הריזוטו בפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.
פיצה מרגריטה
החומרים (ל־3-2 פיצות בגודל בינוני):