געגועים לתאילנד

תומאס ממשחקי השף בפופ אפ תאילנדי שגרם לנו געגועי בטן קשים לתאילנד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תומאס זהר בקיוב קיטצ'ן
תומאס זהר בקיוב קיטצ'ן | צילום: איתן וכסמן
2
גלריה

השף תומס זוהר, אחד המתמודדים הבולטים ביותר ב"משחקי השף", הצטרף למיזם הקולינרי "קיוב קיטשנס" עם פופ-אפ תאילנדי אותנטי ומסקרן ולא רק במשלוחים אלא גם בטייק אווי. תומס עבד בעברו ב"קפה פופולר", "תאילנדית בסמטת סיני"  ועוד, ההופעה במשחקי השף הקפיצה אותו לתודעה של רבים שלא הכירו את היד המוכשרת שלו. הפופאפ יכלול מנות ארוחה תאילנדית מסורתית, שבמזרח נוהגים לאכול יחד ולחלוק סביב שולחן. המנות בפופאפ מתכתבות אחת עם השניה וכל אחת עשויה בטכניקת בישול שונה כגון: אידוי, גריל, מוקפץ, מרק וכו׳.

כריך שניצל יפני וקירין אצל תומאס זוהר
כריך שניצל יפני וקירין אצל תומאס זוהר | צילום: איתן וכסמן

***

לזוהר סיפור חיים סוחף שהביא אותו בסופו של דבר להכיר לעומק את המטבח התאילנדי ולהתמחות בו. הוא נולד במדבר וגר עם משפחתו בקרון אוטובוס שלימים הפך קרון רכבת. המשפחה חיה בחווה בה גידלו כבשים, פירות וירקות. שם הוריו הבשלנים היו מכינים אוכל מהרכיבים המקומיים. לאביו אף הייתה מסעדה צרפתית פיין דיינינג בשם טדורנה. בילדותו הוריו התגרשו וזוהר נהג לעבור ממקום למקום, מבית לבית כמאין נווד. כשהתחרר מצה״ל יצא לטייל בעולם וחי במשך שנתיים וחצי באמריקה הלטינית. מאוחר יותר טס למזרח וכבר בנחיתה הראשונה בתאילנד התאהב באוכל שם, בריחות, בצבעים ובטעמים. כשחזר לארץ עבד במטבחים שונים ומוערכים, בהם עבד ב׳הוטל מונטיפיורי׳ וב׳טאיזו׳, שימש כסו שף ב׳הרברט סמואל׳, ניהל את המטבח כשף של ׳תאילנדית בהר סיני׳ ואף יצא לעשות סטאז׳ במסעדת שני כוכבי המשלן Ledbury. כשחזר לארץ הקים את הביסטרו והבר של ׳קפה פופולאר׳. הוא גם הקים כשף את ׳קאנטרי קלאב׳ ולבסוף בתקופת הקורונה פתח את ׳טוקאי׳ - קייטרינג בוטיק תאילנדי.

להזמנות דרך וולט או קיוב קיטצ'ן

תגיות:
תאילנד
/
משחקי השף
/
תומאס זוהר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף