המשולש הקדוש- נשים, יין ומטרות טובות

מפגש נשים של השיזרה במסעדת רוטנברג להשקת היין שלהם עם יקב תבור גילה עולם שכולו חיבור לטבע, לאדמה ולשמירה על הקיים. וגם על נשים שרוצות להציל את העולם.

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
איזו שלישייה. הילה סהר, מיכל אקרמן וטל טאובר
איזו שלישייה. הילה סהר, מיכל אקרמן וטל טאובר | צילום: אסנת גואטה
3
גלריה
היין הלבן של רוטנברג ויקב תבור
היין הלבן של רוטנברג ויקב תבור | צילום: אסנת גואטה

הילה סהר, הבעלים של מסעדת רוטנברג היא אשת יין בכל רמ"ח איבריה, מגיל צעיר היא גדלה בקיבוץ צרעה בין הכרמים, הייתה חלק מההקמה של חברת שקד והמנהלת המקצועית בחברת שקד ודרך היין וכיום היא זו שמרכיבה את תפריט היין המיוחד של רוטנברג שנחשב לאחד הטובים והבולטים בארץ. במסעדה, היא ובנזוגה-יזהר, מייצרים ארוחת טעימות מדהימה המבוססת על מה שגדל בסביבה, מיצרנים מקומיים ובעזרת גינה של חמישה דונם שמהווה בסיס להרבה מהמנות שהם מגישים. כל המטבח מבוסס על ליקוט, התססה, כבישה, שימור ובעיקר טריות. החיבור של הילה לטבע וליין הוביל את החיפוש ליצירת יין שיסמל אותם, את האקולוגיות שלהם, את הערך המוסף שהם נותנים ולכן החיבור עם יקב תבור המבוסס על קיימות הוא די מתבקש.

אוכל ויין שבאים מהאדמה
אוכל ויין שבאים מהאדמה | צילום: אסנת גואטה

חוץ מהיין החדש נמזגו בערב הנשי הזה עוד מגוון של יינות תבור שמיכל הציגה וסיפרה את הסיפור מאחורי כל יין, לרבות יין שניתן להשיג רק ביקב , הנקרא "בחירת היינן", יין שעושים אנשי היקב , כל בציר, מבלנד נסיוני  ולנו יצא להתענג על כמה לגימות מבקבוק שהובא במיוחד לאירוע.

תגיות:
יין
/
נשים
/
יקב תבור
/
יקב אקולוגי
/
קיימות
/
אופנה אקולוגית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף