על סטייק, חומוס וקרם בוואריה: האיש שאחראי למנות המיתולוגיות בישראל

אסיף - המרכז לתרבות אוכל בישראל, עושה כבוד למסעדן משה כרובי - איש שהוא חלק מעיצוב הקולינרית הישראלית - ויערוך ערב הוקרה חגיגי לרגל יציאת ספרו החדש המגולל את קורות חייו הסוערים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משה כרובי
משה כרובי | צילום: באדיבות המשפחה
2
גלריה

במשך למעלה מ-50 שנה, היה כרובי לאחד המסעדנים המשפיעים והססגוניים בארץ; הג'ינג'י הנמרץ שזכה לכינוי החיבה "המשוגע", יזם, פתח (וסגר) מסעדות בארץ ובעולם, ייסד את רשת "מי ומי" המפורסמת, את מסעדת "דלידג", והיה מהראשונים להקים מפעל לייצור סלטים טריים דוגמת סלט כרוב סגול, חציל במיונז וכמובן - סלט חומוס שנועד להישמר במקרר הביתי. האגדה מספרת שלאורך שנות פעילותו, הגיש למעלה מ-2 מיליון נתחי סטייק, 3 מיליון מנות קרם בוואריה ואין-סוף צלחות חומוס.

באווריה במסעדת האחים
באווריה במסעדת האחים | צילום: נועם פריסמן

כמו כן, יצר אסיף שיתוף פעולה ייחודי עם 7 מסעדות נבחרות אשר יגישו את הגרסה שלהן לקרם הבוואריה הקלאסי בין התארים 30-23 במרץ. המסעדות המשתתפות: רוברטה וינצ'י (פרדס חנה-כרכור), רשטא (עין רפא), האחים (תל אביב), תלפיות (חיפה), B12 (תל אביב), ברויטמן (אילת) וכמובן גם בקפה אסיף – שם בחרו להכין את הקינוח בהשראת מתכון מספרה של רות סירקיס.

המתכונים יפורסמו גם באתר אסיף.

תגיות:
בוואריה
/
חומוס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף