ויוה איטליה | כל מה שצריך כדי להכין את הפסטה האיטלקית המושלמת

אחרי ששבוע גמלו אותנו מקמח, אנחנו מכניסים אתכם לשיעור שכולו איטליה, קמח, בזיליקום, גבינות ורומנטיקה והרבה פסטה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פסטה בבית הספר בישולים
פסטה בבית הספר בישולים | צילום: יחצ
3
גלריה

את לימודי המטבח האיטלקי מעבירים במשך 10 שעות (בשני חלקים אל דאגה) ראש מגמת הבישול השף רן פולק והשף רועי סופר הידוע בחיבתו למטבח האיטלקי, החזיק בעברו מסעדות איטלקיות נהדרות  ואף בישל באיטליה. שני השפים המדהימים האלו שחיבתם לאוכל האיטלקי לא מוסתרת, מייצרים קורס איטלקי רווי ריחות של אמא איטלקיה, תבלינים ויין טוב שכולל היסטוריה על המטבח האיטלקי, הכנת פסטות עם ובלי ביצים, הכנת פסטות ממולאות, ניוקי, טירמיסו והמון ידע.

קורס איטליה בבית הספר בישולים
קורס איטליה בבית הספר בישולים | צילום: אסנת גואטה

אז בואו נדבר על פסטה

סיבה נוספת שהאיטלקים אוהבים את הפסטה היבשה היא היכול להגיע איתה ל"אל דנטה" בגלל הבישול הארוך יחסית בעוד שבפסטה טריה הבישול קצר מאד- כ 3 דקות והפסטה תהיה רכה יותר במרקמה. אני אישית מעדיפה פסטה יבשה, נגיסתית שיש לה את היכולת ל"סחוב" רוטב עשיר ועדיין לתת ביס טוב.

אפשר אפילו לשים עלי תיבול- הכנת פסטה
אפשר אפילו לשים עלי תיבול- הכנת פסטה | צילום: אסנת גואטה

ספגטי עם בולונז? ממש לא!

בעוד אני מתאוששת מההבדלים בין פסטה טרייה ליבשה ובזמן שאני כבר לשה ידנית קמח וחלמונים כדי לייצר רביולי תירס מתוק בציר פטריות מטורף (שיצא מושלם!), אנחנו מדברים על כמה חוקים שלנו הישראלים קשה לקיים אותם.

מתכון בסיסי לפסטה

זהו מתכון המשלב קמח פסטה עם הרבה גלוטן וכמות בסיסית של ביצים. זיכרו שככל שתעלו בכמות החלמונים ככה הבצק יהיה רך יותר גם בעבודה וגם במרקם הסופי - דבר שלא מתאים לכל הרטבים.

מתכון לפסטו מושלם

פסטו טוב הוא לא פסטו שזורקים הכל פנימה וטוחנים. גם לזה יש חוקים. מה שכן לא חייבים רק צנוברים ותוכלו להכין לעצמכם פסטו מופלא גם מקשיו או אגוזי לוז.

ההכנה: במעבד מזון טוחנים את הצנוברים, המלח, השום והפרמז'ן עד לקבלת מרקם גרגירי די גס, מוסיפים את הבזיליקום וממשיכים לטחון, מוסיפים שמן זית בזילוף תוך עבודת המכשיר. כשהפסטו אחיד מעבירים לכלי מכוסה במעט שמן זית.

מחממים את הפסטו מעט במחבת וזורקים לתוכו את הניוקי או מערבבים כמה כפות של פסטו עם פסטה חמה ומפזרים מעל פרמזן

תגיות:
אוכל איטלקי
/
פסטה
/
איטליה
/
ניוקי
/
יום הפסטה הבינלאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף