תתחילו לנגב: פסטיבל החומוס הראשון יוצא היום לדרך

חומוסיית ענק, חומוס בלחיצת כפתור וארוחות שף-חומוס. מיטב השפים והמסעדות חברו יחד לרגל פסטיבל החומוס הראשון של ישראל, שמטרתו לגלות מחדש את הגרגר האהוב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חומוס טחינה
חומוס טחינה | צילום: FREEPIK
3
גלריה

חומוס בראנץ' - חומוסיית החלומות של מיטב השפים

שבעה שפים יפתחו את מסעדותיהם לבראנץ' שישי צהריים שבמרכזו גרגר החומוס כחומר גלם, כממרח, או כמנה. הארוחה מעניקה פרשנות אישית ומודרנית לחומוס ולמושג חומוסייה:

בלאדי שיק חומוס של ארז קומורובסקי
בלאדי שיק חומוס של ארז קומורובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו

החומוסייה הגדולה בישראל נפתחת בשרונה מרקט

המקומות, ששילבו את החומוס, בין השאר, עם פירות ים, חלקי פנים, בטורטיות, מאכלים יפנים וקוקטיילים, מזמינים את אורחי החומוסייה הגדולה בעולם להתיישב באחד השולחנות הארוכים שהוצבו במרקט לכבוד החגיגות, להתנסות ולטעום מגוון רחב של אינטרפרטציות לחומוס. בין המנות יהיו: עראייס חומוס של פיתה בסטה (25 ש"ח), "חומוס פופיק" עם קורקבנים במזנון של אייל שני (40 ש"ח), בוריטו מטורטיות חומוס במקסיקנה (54-60 ש"ח), קוקטייל מי חומוס במידל בר (35 ש"ח), חומוס פירות ים בפישופ (58 ש"ח).

"תמזוג לי חומוס אחד עם פטריות" - פופ אפ "החומוסריה" של אחלה מבית שטראוס

בפופ אפ "החומוסריה" תוצג לראשונה מכונה שמכינה חומוס טרי בלחיצת כפתור ותאפשר להרכיב מנות חומוס עם מגוון תוספות יצירתיות. הפיתוח החדשני מאפשר לייצר בתוך שניות ספורות חומוס טרי, רך וקרמי, ללא חומרים משמרים, שנמזג לקערה בדומה לפרוזן יוגורט או גלידה אמריקאית. לצד החומוס תוכלו לקבל מגוון רחב של תוספות, רטבים וטופים מסורתיים לצד כאלה יוצאי דופן. בין האפשרוית המיוחדות אפשר למצוא, תבשיל ירוקים או "שווארמה" ארטישוקים, למזוג רטבים, כמו הבנרו חריף אש או מיסו חומוס ולפזר מעל טופים של זרעי חרדל מותססים, צ'יפס סלק, ואפילו קפה. פופ אפ החומוסריה הוקם בליווי קולינרי של יניב גור אריה, השף של אחלה.

בראנץ חומוס באולה
בראנץ חומוס באולה | צילום: אנטולי מיכאלו

לטייל בשבילי החומוס

סיורי חומוס המתחקים אחר סודות החומוס, מזמינים את הקהל הרחב לצעוד בדרכים נסתרות ולגלות טעמים בלתי נשכחים בחיפה, עכו, נצרת, ירושלים ותל אביב. בין הסיורים:

תגיות:
חומוס
/
פסטיבל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף