המבוא לצדף המצוי או איפה אוכלים אוייסטרים בתשע בבוקר

איך מזהים אויסטרים מקולקלים, מה אסור לעשות עם מולים ולמה גזר עובד נהדר עם פירות ים. קורס פירות ים עם השף רועי סופר בבית הספר לבישול "בישולים". שישאיר אתכם עם טעם של עוד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כמה יפה ככה טעים. סקאלופס בגזר וצ'ילי
כמה יפה ככה טעים. סקאלופס בגזר וצ'ילי | צילום: אסנת גואטה

09:00 בוקר שישי

השעה תשע בבוקר וכל אחד מאיתנו מחזיק אוייסטר טרי ביד, זולף עליו מעט לימון ושולק אותו לקרבו. לחלק מהחבר'ה שלידי זו הפעם הראשונה והתהליך לא הכי קל להם, בכל זאת המרקם לא קל לבליעה וברגע שמנסים ללעוס זה הופך לסיטואציה קשה - אבל דאם זה טעים!

הידעתם?

כמו שקורה לנו תמיד אחרי יותר מידי דיבורים, הרעב מתחיל לפעום ואנחנו פוצחים בהכנת מתכון מהיר שירגיע קצת את הרעב למען נוכל להתמקד בשאר היום הזה, בכל זאת עוד 5 מתכונים לפנינו (איזה מזל שאנחנו לא שוטפים כלים בסוף).

פסטה מולים ושרימפס

בואו נדבר על טעמים

לצדפות, יש טעם מלוח וימי, אבל לא לכולן, הקוקי סאן ז'אק, (סקאלופ) הן מתקתקות, הרייזר הן עדינות במליחותן והוונגלי הן אומאמי עצום. את הטעם הימי ניתן לגייס לחיזוק הרטבים במנה במקום מלח. לא משנה מה תבחרו- תשמחו לדעת שצדפות למינהן עשירות במינרלים וחלבון ודלות בשומן ואסור לבשל אותן יותר מידי!

רוטב צ'ילי וגזר

תגיות:
מתכונים
/
פירות ים
/
בית ספר לבישול "בישולים"
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף