המאבק של חקלאים על מחיר העגבניה והמלפפון מול רשתות השיווק הגדולות לא נגמר ואולי גם לא ייגמר לעולם, החלקאים מנוצלים על ידי הרשתות ותמיד יהיה מאבק בין הקטן לגדול, בין הבוטיק למסחרי. הקורונה חידדה את הפערים האלו מצד אחד, אבל גם פתחה פתח מופלא לציבור הרחב לרכוש ישירות מהחלקאים ןבכך להחשף לתוצרת טריה באמת, מחירים אחרים (הרוב יקרים יותר) ולאיכות גבוהה ועל הדרך להרגיש טוב יותר מבחינת תרומה לחקלאות המקומית.
משק פיין // תוצרת קצת אחרת
משק פיין הוא משק חקלאי ותיק במיוחד, הקיים מעל 100 שנה בגבעת עדה, לפני כ- 6 שנים, כאשר המדינה סערה בעקבות מחאת החקלאים עקב פערי התיווך, הבינו במשק שהם חייבים לשווק את התוצרת שלהם בצורה עצמאית כדי להציל את העסק מקריסה וכך הם אפשרו לציבור לרכוש ישירות מהם ללא פערי תיווך ובאיכות גבוהה יותר. ההצלחה לא איחרה להגיע ואיתו הביקוש וכעבור 3 שנים, בשנת 2019 הם פתחו שוק מקורה ורחב במתחם חוצות שפיים הפעיל כל השבוע המנוהל על ידי אב המשפחה אבי פיין ובנו מתן, דור שישי לחקלאות ישראלית.