דברים שרואים משם: טעימה מהמנות הכי טובות בתאילנד

הפעם המדור קפץ לתאילנד וחזר משם עם כמה המלצות קולינריות. בכפר הקטן שבצפון־מזרח האי יש רחוב קטנטן, שמצליחים להידחק בו גם משאית עם פועלים מקומיים וגם המון תיירים על אופנועים, ובו כ־20 מסעדות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אורז הפתעות קופנגן
אורז הפתעות קופנגן | צילום: פרטי
7
גלריה

לאחר שביקרנו בשוק האוכל בעיר המרכזית בקופנגן (זה רק אנחנו שנגעלים מהעובדה שיש מוכר אחד הן לדוכן המקרונים היפהפה והן לדוכן הסמוך למכירת חגבים על שיפוד?), חזרנו לכפר הקטן שבצפון־מזרח האי: רחוב קטנטן, שמצליחים להידחק בו גם משאית עם פועלים מקומיים וגם המון תיירים על אופנועים, ובו כ־20 מסעדות, ברים, מכוני עיסוי ועסקי תיירות מקומיים קטנטנים – חלקם גם של ישראלים

עצרנו במסעדה מקומית שתמיד מלאה בסועדים - Country E־saan. אנחנו לא פעם חוששים להיגיינה ולטריות חומרי הגלם במסעדות כפריות, לכו תדעו מתי דגו את הדג ובאיזו קופסה הוא הוחזק מאז. אבל אנחנו כאן כדי להמליץ על הצד היפה שבמסעדות התאילנדיות.

המטבח כאן פתוח, והטבחית - שהיא גם בעלת הבית - חסרת גיל ובעלת גשר בשיניים, מבשלת מול העיניים. חומרי הגלם פזורים על השולחן שלצדה, והיא לוקחת אותם מול עינינו ומכינה את המנה שביקשנו. הזמנו אורז הפתעות, והנה, כל כולו מוכן מאפס בסיר, וכל זה מתרחש מול הפרצוף חמור הסבר שלנו. טיגון קשיו, פריסת חתיכת אננס טרי מהפרי העוקצני והוספתו לסיר, גבעולים טריים למיניהם, גזר ובצל ותבלינים ואורז – וכל זה עולה רק שמונה שקלים. והטעם? וואו. הוא באמת כל כך טעים או שאנחנו פשוט כל כך רעבים?

דג מאודה קופנגן
דג מאודה קופנגן | צילום: פרטי

גם "סום טאם" - סלט הפפאיה, שהוא מנת הדגל במסעדה התל־אביבית “הבית התאילנדי", מוכן כאן מתחילתו מול העיניים. יש בו פפאיה טרייה, עגבניות, בוטנים, צ’ילי, גזר ומיני עשבים וגבעולים, והוא חריף וטעים ברמה כזו שתאמרו לעצמכם: “זה כל כך חריף שהחך כבר לא יכול לסבול", ומנגד “כל כך טעים שאי אפשר להפסיק". וגם הוא בסך הכל עולה שמונה שקלים.

המנה העיקרית היא דג שלם מאודה, ואופן הכנתו מההתחלה דורש צילום סרטון. התוצאה היא דג טרי מחופי קופנגן. הוא מוכן בסיר אידוי עשוי במבוק, שבזכותו נשמרת עסיסיותו. גם זה מנהג שרצוי שמסעדות ארצנו יאמצו - יותר אידוי, פחות צלייה, בישול וטיגון. מעל לדג יש כרוב חי קצוץ, שיני שום ופלפלים עם מיני גבעולים וירוקים וגם קצת גזר ועוד כמה ירקות שלא זיהינו ברוטב ליים חמצמץ וכיפי. איזו יצירת מופת חסרת פוזה, והמחיר גם הוא חסר פוזה - 40 שקלים בלבד לדג עצום בגודלו.

כשסיימנו, לקראת 23:00 בלילה, היינו האחרונים במסעדה, ובעל הבית, אולי בעלה של הבשלנית, כיבד אותנו בקינוח על חשבונו: צלחת עם חגבים. המסעדה: Country E־Saan, Ban Tai, Ko Pha־ngan District, Surat Thani

סלט פאפיה קופנגן
סלט פאפיה קופנגן | צילום: פרטי

חמש מנות תאילנדיות שאפשר לאכול בישראל

קאב קם
קאב קם | צילום: יהונתן בן חיים
קופנגן
קופנגן | צילום: אנטולי מיכאלו
קון קאן פיש
קון קאן פיש | צילום: אסף קרלה
סאי הואה
סאי הואה | צילום: בן יוסטר
תגיות:
ביקורת מסעדות
/
אוכל תאילנדי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף