מאבקות ועד למנות שמככבות במסעדות: המדריך המלא לעונת המרקים

אפשר ליהנות ממרק חם גם בקיץ, אבל בחורף הוא הופך מסתם מזון לצורך נפשי. עם החורף שאיחר להגיע, התחילה עונת המרקים: מאבקות ופתרונות להכנה מהירה ועד למנות שמככבות בתפריטי בתי הקפה והמסעדות

אילנה שטוטלנד צילום: פרטי
מרק
מרק | צילום: אינגאימג'
11
גלריה

בשבוע שעבר החורף סוף־סוף הגיע, והרגיע לא רק את האחראים על משק המים או את בעלי עסקי התיירות בצפון, אלא גם את יצרני המרקים, מהגדולים והתעשייתיים ועד לבשלנים קטנים יותר. בכל חורף, מאוקטובר עד פברואר, סנפרוסט משיקה סדרה של מרקים המכילים את הרכיבים הנדרשים להכנת המרק כמו ירקות, קטניות וכן ציר מרוכז.

הכנת המרקים פשוטה: שופכים את תכולת השקית לסיר, מוסיפים מים ואת הציר המגיע בשקית פנימית נפרדת, ומבשלים בהתאם לסוג המרק 10־20 דקות מרגע הרתיחה. "על פי נתוני סטורנקסט, השוק הזה של המרקים הקפואים עומד על 6־7 מיליון שקל, כאשר אנחנו כ־88% מהשוק הזה", אומרת רוני בהט, מנהלת יחידה עסקית מותגי המזון של תנובה. "בכל חורף תחת המותג סנפרוסט אנו מייצרים אותה כמות של מרקים, וקטגוריה זו מוכרת אצלנו חמישה חודשים. קטגוריית המרקים הקפואים מהווה כ־2% מסך המכירות של הירקות הקפואים של כלל המותגים. היא לא גדולה, אבל זה מכר תוספתי שנותן גם שירות לצרכנים".

רוני בהט- מנהלת יחידה עסקית מותגי הליבה, חטיבת המזון בתנובה
רוני בהט- מנהלת יחידה עסקית מותגי הליבה, חטיבת המזון בתנובה | צילום: יחצ

אין העדפות לטעם

מרק ירקות - קנור
מרק ירקות - קנור | צילום: סטודיו 0304
אסתר פאוסט
אסתר פאוסט | צילום: עדי סגל

קיצור תולדות הזמן

מוצרי טעם הטבע
מוצרי טעם הטבע | צילום: סטודיו שטראוס
שני ארד, דיאטנית ראשית של שטראוס
שני ארד, דיאטנית ראשית של שטראוס | צילום: שטראוס

מזמינים אפילו הביתה

10 דוגמאות: כמה תשלמו על מרק בחוץ?

מרק כתום, קפה גרג
מרק כתום, קפה גרג | צילום: דן פרץ
מרק קרפלך, רשת לנדוור
מרק קרפלך, רשת לנדוור | צילום: שי נייבורג
מרק בקוניצ'יווה
מרק בקוניצ'יווה | צילום: שירן כהן
מרק פו בו מסורתי, קפה הנאוי
מרק פו בו מסורתי, קפה הנאוי | צילום: יחצ
מרק קאו לאו פט, בית תאילנדי
מרק קאו לאו פט, בית תאילנדי | צילום: יחצ
תגיות:
מעריב סופהשבוע
/
מרקים
/
מרק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף