אלו היו כמה שבועות אינטנסיביים במטבח שלי: נערכו בו צילומים למדורי האוכל, הוכנו ארוחות למשפחה וחברים, נערכנו לפורים עם שלל מאפים ועכשיו הגיע הרגע שבו אני מבקשת קצת מנוחה. תנו לי להתרחק קצת מהמטבח, לא להכין מטעמים מורכבים.
אבל לפעמים אין ברירה. סוף השבוע מגיע, הילדים באים. בדיוק למקרים אלו פיתחתי שיטה: אני מחברת בין חומרי גלם שונים שאני חושבת שישתלבו נפלא במראה ובטעם, ושולחת לתנור. לא מערבבת, לא הופכת, לא בודקת - פשוט מכסה ונותנת לקסם להתרחש מעצמו.
כך קרה הפעם, כאשר מצאתי במקפיא נתחי נסיכת הנילוס ובמקרר מבחר ירקות. שלחתי את כל הטוב הזה אל התנור, והתוצאה כאן לפניכם. את אותה השיטה אימצתי לשארית של כרובית וגריסים ביום גשום במיוחד, והכנתי מרק מהביל מחומרי גלם כל כך בסיסיים, עד שהפתיעו אותי במראה ובעיקר בטעם. לצד מנת הדגים והירקות בחרתי להכין מנה אהובה עליי במיוחד: מנת אורז חגיגית מהמטבח הפרסי, המשלבת גזר, צימוקים, שעועית אדומה ושלל תבלינים עם מצע תפוחי האדמה, תהדיג, שעליו יושב כל הטוב הזה. כאשר אני מגישה את מנת האורז, היא תמיד סוחטת מחמאות.
ואי אפשר לקבל את סוף השבוע בלי עונג שבת, ומה הוא אם לא משהו מתוק ומפנק כמו עוגה? בחרתי להציע לכם להכין עוגה בחושה ביתית. היא טעימה, קלה ומכילה את כל מה שיש. אני מכינה אותה בעיניים עצומות. היא יכולה להשתנות לפי המצרכים שיש במקרר ובמזווה. לפעמים היא בשילוב שוקולד, לפעמים פירות; לפעמים אני משלבת בה סילאן ולפעמים סוגי קמחים שונים. התוצאות תמיד מפתיעות.
מחממים שמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הכרפס, הגזרים (או הבטטה) והשום. בוחשים ומאדים דקה־שתיים. מוסיפים את פרחי הכרובית והגבעולים הקצוצים ואת קוביות תפוחי האדמה ומאדים כ־2 דקות.
מוסיפים את גריסי הפנינה, המלח, הפלפל, הכמון וציר העוף. מערבבים ומוסיפים עוד נוזלים (על הנוזלים להגיע עד ל־¾ מגובה הסיר). מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים (מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה). מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
בקערה נפרדת שמים את פרוסות הלימון הכבוש, הפטרוזיליה והכוסברה, המלח והפלפל השחור, הכורכום, המים ושמן הזית. מערבבים קלות ומוסיפים את היין והתימין. מערבבים היטב ויוצקים על נתחי הדג והירקות הנתונים בתבנית. מכסים את הדגים והירקות בנייר אפייה נוסף וסוגרים היטב ברדיד אלומיניום.
אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 190־200 מעלות. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה. משקים מהרוטב שנותר בתבנית את הדגים. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. מחזירים לתנור לשיזוף קצר במשך עוד 10־5 דקות. מגישים חם.