מזרחי ברק הוא ילד טוב ירושלים. חסר פוזה, דור תשיעי בירושלים. לו היה פותח מסעדה בחוץ, היה צריך כנראה לעשות פוזות ולהעלות סטוריז עם סלבס. אבל לא, תנו לו לבשל, תגידו לו בסוף שהיה נפלא, וזהו, הוא לא צריך יותר.
במלון הגרנדיוזי, תחת שם מלכותי ומתיימר למסעדה, עם ריהוט שמעוצב באופן ארכאי ומיושן, פועל מזרחי ברק בצניעות ומביא איתו את הטעמים שחווה בילדותו, על טהרת המטבח האורפלי החלבי, בשילוב השראות שקיבל ממסעדות גורמה מפונפנות שבהן עבד ועבר השתלמויות, בין היתר בניו יורק, פריז, הונג קונג ועוד. התוצאה לא תמיד אחידה, אבל כשזה מצליח – זה מצליח בגדול.
“טעימות מירושלים" הן בעיקרן מנות פתיחה לתיירים. בל נשכח שהמסעדה ממוקמת במלון שבו מתארחים שועי עולם, ומגיע להם לטעום יצירות אותנטיות, הגם שעבור רוב הישראלים מדובר, לפחות בחלקן, בקלישאות: בייגלה ירושלמי עם שמן זית, זעתר וזיתים סוריים (20 שקלים); לחם זיתים עם סלסילת עגבניות מגי חריפות ומלח ים גס (20 שקלים); טחינה עם קרם חציל מעושן, טחינה וגרגירי חומוס (18 שקלים); חציל על האש עם אריסה חריפה (18 שקלים); שיני שום בתמרינדי עם חומץ בלסמי וסילאן (18 שקלים); ולאבנה שקדים (18 שקלים) - שקדים מאודים במלח.
ואז מגיעות ההברקות שלשמן התכנסנו: שקדי עגל (80 שקלים) היא מנה פשוט פנטסטית - בתחתיתה קרם חציל מעושן ובצדה ארטישוק צלוי, צ’יפס ארטישוק, לימון כבוש, צ’ילי וכוסברה. המשימה לחבר בין שישה או שבעה מרכיבים לכדי מנה אחת עוברת בהצטיינות, וקשה שלא לבקש מנה נוספת ממנה. גם צלעות הטלה יגרמו לכם לפעות. כאן השף מכין אותן על גריל פחמים, אבל מקשט אותן בבורגול, בפלפלים קלויים ובסלקים מקורמלים (160 שקלים). אל תוותרו על המנה, עוד תודו לי.
שימו לב למנות עיקריות נוספות, שסימנו לנו לנשנש מהן בביקורנו הבא: פילה דניס צלוי עם סקורדיליה, קונפי כרישה צעירה ורוטב יין (118 שקלים); פילה בר ים צלוי על גריל פחמים עם עלי מנגולד, כוסברה, גרגירי חומוס וקרם חריימה חריף (118 שקלים); וחזה עוף סוביד עם ספגטי ביתי, טחול, עגבניות טריות, עגבניות צלויות וגזרים צבעוניים (89 שקלים). חזרנו מוקסמים.
“THE PALACE", מלון וולדורף אסטוריה, גרשון אגרון 26, ירושלים, 02־5423333 (כשר)
בספר “לחמים וכריכים" תמצאו 15 מתכונים דלי פחמימה, קלים ומהירים להכנה, טעימים ובריאים, שמחוללים מהפכה באפייה ומציגים עולם חדש ועשיר של חומרי גלם מזינים שמסייעים להתמודדות עם השינוי בהרגלי האכילה של אלו הרגישים לגלוטן, סוכרתיים ובכלל. המתכונים, שנבנו בקפידה עבור כל מי שרגיש לגלוטן או צריך להפחית צריכה של פחמימה, טעימים בדיוק כמו הגרסאות המקוריות, וקלים יותר לאפייה מאשר לחמים מסורתיים.
המארז כולל שמן זית ממשק משפחתי, ירקות ופירות מזנים מיוחדים, גבינות בעבודת יד ממחלבת בוטיק בכפר, לחמי מחמצת ממאפייה במושב, מוצרים אורגניים ועוד. גם לפסח יש סל ייעודי, כמובן, כולו כשר לחג.