טיפים לארגון ושני מתכונים: תום פרנץ מכין אתכם לסדר

זוכה "מאסטר שף 3" משתף טיפים לתכנון ארוחת ליל הסדר למשפחה הגרעינית במתכונת מצומצמת, וגם שני מתכונים ביתיים לפסח: קוביות שקדים וריבת תות ומצה בריי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

עוגיות נפלאות לצד הקפה או התה בפסח, בטעם של בית.

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מניחים בקערה לפי הסדר את הקמח התופח, אבקת השקדים, הסוכר, המלח, הביצה, השמן ותמצית הווניל. מערבבים ביד לפירורי בצק. משטחים שלושת רבעי בצק בתבנית ומהדקים היטב לשכבה דקה (שומרים את יתרת פירורי הבצק במקרר). אופים במשך כעשר דקות ומוציאים מהתנור. מורחים מעל את הריבה, מפזרים את יתרת פירורי הבצק ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של כ־30 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מצננים היטב, מפזרים אבקת סוכר וחותכים לריבועים.

מתכון של סבתא רוז קימל לבית רענר מלבוב.

טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, קינמון וחלב. מוסיפים פנימה את המצות השבורות. לא שוברים בבת אחת את כל המצות אלא מתחילים עם פחות ואם צריך מוסיפים עוד. צריכה להתקבל תערובת סמיכה של מצות רטובות ודביקות, קצת כמו דייסה גסה, אבל חלק מהמצות צריכות להיות בצורת חתיכות ולא מרוסקות לאבקה. משהים למשך 7־5 דקות ובינתיים מחממים מחבת עם חמאה בנדיבות. יוצקים את התערובת ומחליקים עם לקקן. מטגנים על אש נמוכה עד שהכל מתייצב, מתקשה ומזהיב. בעזרת צלחת הופכים לצד השני, לא לפני שמוסיפים עוד חמאה למחבת. מטגנים גם על הצד השני. החלק העליון והתחתון צריך להיות קריספי והפנים רך ונימוח. מגישים עם אבקת סוכר, שמנת חמוצה וריבה. מבטיח לכם שזה מעדן בטעם השטייטל.

תגיות:
תום פרנץ
/
ליל הסדר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף