קודם כל, על משקל "מי שלא אמר פסח, מצה ומרור לא יצא ידי חובתו בפסח", חשוב להכין לארוחת ליל הסדר את הפריטים הבסיסיים הבאים:

  • יין אדום כלשהו או מיץ ענבים תירוש, לטובת ארבע הכוסות לכל אחד מבני המשפחה.
  • קערת ליל הסדר הכוללת כרפס, חסה, ביצה קשה (טיפ #1: מומלץ לבשל חמש-עשר ביצים קשות לפחות, תלוי במספר הסועדים, כך שיהיה אפשר להכין למחרת סלט ביצים או ביצים ממולאות או סלט טונה. זאת כמובן אם תשיגו ביצים, "הודות" להיסטרים שבינינו), זרוע או כנף עוף (טיפ #2: אם אתם מכינים מרק עוף קחו מהמרק ותשרפו קצת על האש וגם אם הכנתם הרבה עוף בחג, או עוף מהמרק, אפשר להכין סלט עוף – מפרקים אותו מהעצמות, קוצצים דק ומערבבים עם מיונז, עם או בלי ירקות קצוצים, כמו בצל אדום, מלפפון חמוץ, גמבה וכל מה שאתם אוהבים – מושלם!) ושלוש מצות (ברכות, אפיקומן וכו').
  • חרוסת – כל אחד מכין לפי המתכון שלו. אשתי מכינה חרוסת מהממת מקופסת ממרח תמרים, מערבבת עם שתי כוסות יין מתוק ושתי כוסות של אגוזים שונים קצוצים, כמו למשל פקאנים ואגוזי מלך, ומתבלת בקינמון ואגוז מוסקט טחון. מבטיח לכם שזה מעדן.
  • קערה עם מי מלח.
  • הגדות (או הגדה).
  • גביעים ליין וכוסות, כוס קידוש ופותחן ליין.

קוביות שקדים וריבת תות של פסח

עוגיות נפלאות לצד הקפה או התה בפסח, בטעם של בית.

החומרים:

  • 200 גרם קמח תופח לפסח
  • 100 גרם שקדים טחונים לאבקה (כוס)
  • 100 גרם סוכר (½ כוס)
  • קורט מלח
  • ביצה L
  • 120 מ"ל שמן (½ כוס)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 גרם ריבת תות
  • אבקת סוכר (להגשה)

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מניחים בקערה לפי הסדר את הקמח התופח, אבקת השקדים, הסוכר, המלח, הביצה, השמן ותמצית הווניל. מערבבים ביד לפירורי בצק. משטחים שלושת רבעי בצק בתבנית ומהדקים היטב לשכבה דקה (שומרים את יתרת פירורי הבצק במקרר). אופים במשך כעשר דקות ומוציאים מהתנור. מורחים מעל את הריבה, מפזרים את יתרת פירורי הבצק ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של כ־30 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מצננים היטב, מפזרים אבקת סוכר וחותכים לריבועים.

מצה בריי

מתכון של סבתא רוז קימל לבית רענר מלבוב.

החומרים:

  • 5־4 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כפית גדושה של קינמון
  • 1 כוס חלב
  • 5 מצות שבורות לחתיכות
  • חמאה (בנדיבות)

אופן ההכנה:

טורפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, קינמון וחלב. מוסיפים פנימה את המצות השבורות. לא שוברים בבת אחת את כל המצות אלא מתחילים עם פחות ואם צריך מוסיפים עוד. צריכה להתקבל תערובת סמיכה של מצות רטובות ודביקות, קצת כמו דייסה גסה, אבל חלק מהמצות צריכות להיות בצורת חתיכות ולא מרוסקות לאבקה. משהים למשך 7־5 דקות ובינתיים מחממים מחבת עם חמאה בנדיבות. יוצקים את התערובת ומחליקים עם לקקן. מטגנים על אש נמוכה עד שהכל מתייצב, מתקשה ומזהיב. בעזרת צלחת הופכים לצד השני, לא לפני שמוסיפים עוד חמאה למחבת. מטגנים גם על הצד השני. החלק העליון והתחתון צריך להיות קריספי והפנים רך ונימוח. מגישים עם אבקת סוכר, שמנת חמוצה וריבה. מבטיח לכם שזה מעדן בטעם השטייטל.

הכותב הוא שף הבית של קונסטרוקטה