מי לא אוהב קיש? מנה כל כך טעימה ומשביעה שאפשר להכין בשפע ואריאציות. אולם, החלק הכי מאתגר (ומשמין) בקיש זה הקלתית, תחתית הבצק שבדרך כלל עשויה מחמאה. לפי הכללים יש צורך בקירור הבצק, ברידודו ובאפייתו בנפרד.

פה, חשבתי לוותר על קלתית הבצק כדי לחסוך בקלוריות ולהימנע מבצק פחמימתי. החצילים הם חלופה נהדרת ובריאה יותר. השימוש בחצילים הוא גם קיצור דרך: רק נאפה פרוסות חצילים בתנור ונרפד איתם תבנית קיש.

מילוי הקיש יכול להיות כל גבינה שיש בבית או שאריות גבינות, אפשר להוסיף גם ירקות אפויים כדוגמת בטטה/פלפל/קישוא.

מתכון

תבנית קיש בקוטר 24 ס"מ
זמן הכנה: כשעה וחצי
מצרכים: 8
דרגת קושי: קל
חלבי

קיש גבינות עם קלתית מחצילים (צילום: ליליה ויינרוט)קיש גבינות עם קלתית מחצילים (צילום: ליליה ויינרוט)

מרכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 כף מלח
  • כף שמן זית
  • 1 גביע קוטג'
  • 1 אריזה שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 2 ביצים
  • בצל ירוק לעיטור

קיש גבינות עם קלתית מחצילים (צילום: ליליה ויינרוט)קיש גבינות עם קלתית מחצילים (צילום: ליליה ויינרוט)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. פורסים חצילים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס"מ. פורסים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, משמנים במעט שמן זית ומפזרים מעל מעט מהמלח.
  3. אופים 45 דקות עד שהחצילים מתייבשים מעט (כדי שלא יגירו נוזלים לאחר שהקיש מוכן).
  4. בזמן שהחצילים מצטננים מכינים את המלית: טורפים ביצים ומוסיפים את הגבינות, מתבלים במלח.
  5. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בחצילים ושופכים מעל את תערובת הגבינות. מפזרים מעל מעט בצל קצוץ.
  6. אופים 45 דקות נוספות בחום של 180 מעלות.

הערות:

למילוי אפשר גם להשתמש בגביע שמנת חמוצה/גבינה בולגרית/גבינת כנען/גבינה לבנה/פרמזן.

ליליה ויינרוט היא בלוגרית באתר FOODY