המנה הראשונה שאותה בחרתי להכין היא פלפלים ממולאים. נכון, זו מנה שנחשבת לחלק מהמטבח הביתי המסורתי, כזו שכרוכה בעבודה רבה, אבל אפשר להכין אותה בגרסה קלילה על בסיס ירקות. במקום מילוי של בשר אפשר להכין מלית של קינואה (או בורגול או כוסמת) עם צנוברים או מיני גרעינים שונים וגם כמות גדולה של בצלים ועשבי תיבול קצוצים דק־דק.
מכל הירקות שאותם אפשר למלא, בחרתי להשתמש בפלפלים אדומים בשרניים. אפשר להשתמש בקישואים עגולים או בלפתות. לתוך הפלפלים דחסתי את המלית המתובלת והעשירה בכל טוב וסידרתי על מגש. הפלפלים הממולאים מתבשלים ברוטב עגבניות מתובל, שאותו אני מכינה מראש. בישול אטי וממושך על להבה נמוכה מצמצם ומרכז את הרוטב והופך את הממולאים לעסיסיים, נימוחים, שחומים קלות ומזמינים.
בחרתי להגיש עם הממולאים שתי תוספות אהובות. הראשונה היא רבעי תפוחי אדמה פיקנטיים וקריספיים, שאותם אני מניחה בתוך קונוסים קטנים מנייר אפייה. שמתי דגש על הרושם והשקעתי בנראות של המנה מכיוון שזה מתכון כל כך קל להכנה. וכן, הוא כל כך טעים.
התוספת השנייה היא תערובת פטריות מסוגים שונים, שקיבלו תיבול קל ועדין של תימין, שמן זית ובלסמי. כל כך פשוט וקל שלא נעים לקרוא לזה מתכון. והטעם? פשוט מושלם. על השולחן יעלו גם מבחר ירקות טריים וחלה אחת יפהפייה שתונח במרכזו. זו תהיה ארוחת השבת שלנו.
לבסוף, אי אפשר בלי עונג שבת והפעם עוגת שוקולד פשוטה להכנה, עסיסית ולחה בצורה מפתיעה. הסוד להצלחה הוא לא לאפות אותה יותר מדי. מגישים אותה לצד כוס תה חם עם המון עלי נענע ורוזמרין ומעט עלי מרווה. כך מתחילים שבת רגועה ומפנקת.
רבעי תפוחי אדמה פיקנטיים
מעבירים לתבנית שתכיל אותם בנוחות. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות). אופים כ־20 דקות ומורידים את הטמפרטורה ל־180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 15 דקות עד להשחמה אחידה.
פלפלים ממולאים בקינואה
מעבירים לקערה ומוסיפים לקינואה בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, צנוברים ותבלינים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. נוטלים מהמלית וממלאים את הפלפלים, משאירים מעט שוליים. מהדקים היטב.
יוצקים כ־⅓ מהרוטב לתחתית סיר גדול ורחב. מסדרים בסיר את הפלפלים הממולאים, צמודים זה לזה. יוצקים מסביב עוד ⅓ מהרוטב. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 35 דקות. מוסיפים את שאר הרוטב, מפזרים מעל את הפירות היבשים וגבעול הנענע, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות. מגישים חם.
מבחר פטריות בתימין ובלסמי
עוגה שוקולדית נימוחה
מעבירים את התערובת אל התבנית ומשטחים אותה. בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (170 מעלות) אופים במשך כ־40 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא לח ועליו פירורים.