קיבלתי החודש כמה בקשות לפרסם מתכון להכנת עוגיות מגולגלות. היות שקיימות עשרות רבות של מתכונים להכנת עוגיות מסוג זה, החלטתי לחלוק עמכם את המתכון הבסיסי למגולגלות במילוי ממרח תמרים. עוגיות אלו מגיעות בשלוש גרסאות: הראשונה מבוססת על בצק פריך עדין (עם חמאה או מחמאה); השנייה היא על בסיס בצק ביסקוויט פרווה, בשילוב מיץ תפוזים; והגרסה השלישית והעדיפה עליי היא זו של בצק פריך עשיר המשלב בהכנתו יוגורט. זו הגרסה שנמצאת לפניכם.

את ממרח התמרים אפשר להחליף במילויים כמו ממרח שוקולד, ממרח בוטנים, ממרח חלווה ועוד. עליהם מפזרים נטיפי שוקולד, צימוקים, אגוזי פקאן מסוכרים וקצוצים דק ועוד. אפשר לתבל במעט קינמון. כדאי להגיש לצד משקה חם או קר. 

לאתר הקולינרי של פסקל

עוגיות מגולגלות במילוי תמרים

החומרים:
(ל־4־3 גלילות)

לבצק:
3 כוסות קמח מנופה
200 גרם מחמאה מרוככת או חמאה
2 ביצים שלמות או 2 חלמונים
1 גביע יוגורט של 150 גרם (או 1/2־3/4 כוס מיץ תפוזים)
1/2 כוס אבקת סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת (אפשר לשלב)

עוגיות ממולאות במילוי תמרים (צילום: פסקל פרץ-רובין)עוגיות ממולאות במילוי תמרים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

למלית:
1/2 1 כוסות ממרח תמרים
1 כוס נטיפי שוקולד/ שוקולד צ'יפס
1/2 כוס בוטנים קלויים גרוסים או אגוזי מלך או אגוזי פקאן
1/2 כפית קינמון טחון

לפיזור על הגלילות (לא חובה):
1/4 כוס בוטנים קלויים גרוסים מעורבבים עם שתי כפות פתיתי קוקוס

לבזיקה:
1/2 כוס אבקת סוכר

עוגיות ממולאות במילוי תמרים (צילום: פסקל פרץ-רובין)עוגיות ממולאות במילוי תמרים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה או במערבל חשמלי עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.

2. מחלקים את הבצק ל־4־3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח ומורחים עליו את ממרח התמרים. מפזרים מעל נטיפי שוקולד, בוטנים גרוסים או אגוזים ומעט קינמון ומגלגלים את הבצק עם המלית מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם לגלילה אחידה והדוקה. בדרך זו מכינים את יתר הגלילות.

3. מניחים את הגלילות, כשצד סגירת הגלילות פונה כלפי התבנית המרופדת בנייר אפייה. מסדרים אותן ברווחים שווים על תבנית האפייה. חותכים כל גלילה לפרוסות לא עד הסוף - רק מסמנים. למי שמעוניין: מפזרים מעל את הבוטנים הגרוסים עם הקוקוס ומהדקים אותם קלות לגלילות.

4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות במשך כ־25־30 דקות. מוציאים מהתנור, ובעוד הגלילות חמות, בוזקים עליהן כמות נדיבה של אבקת סוכר.

5. מצננים קלות וחותכים לפרוסות לפי הסימון קודם לאפייה. שומרים בצנצנות בעלות סגירה הרמטית. עוגיות אלו נשמרות היטב עד שלושה שבועות. 

טיפסקל
להכנת העוגיות בגרסת פרווה – החליפו את החמאה במחמאה או במרגרינה, בשמן קוקוס מוקשה או בשמן רגיל. 
אפשר להכין את המגולגלות גם עם קמחים נטולי גלוטן הקיימים בשוק.
הקפידו על רידוד דק. העיקרון הוא בצק דק ומלית עשירה, המאפשרים שילוב נפלא בין הבצק למלית בכל נגיסה.