את ממרח התמרים אפשר להחליף במילויים כמו ממרח שוקולד, ממרח בוטנים, ממרח חלווה ועוד. עליהם מפזרים נטיפי שוקולד, צימוקים, אגוזי פקאן מסוכרים וקצוצים דק ועוד. אפשר לתבל במעט קינמון. כדאי להגיש לצד משקה חם או קר.
עוגיות מגולגלות במילוי תמרים
2. מחלקים את הבצק ל־4־3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח ומורחים עליו את ממרח התמרים. מפזרים מעל נטיפי שוקולד, בוטנים גרוסים או אגוזים ומעט קינמון ומגלגלים את הבצק עם המלית מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם לגלילה אחידה והדוקה. בדרך זו מכינים את יתר הגלילות.
3. מניחים את הגלילות, כשצד סגירת הגלילות פונה כלפי התבנית המרופדת בנייר אפייה. מסדרים אותן ברווחים שווים על תבנית האפייה. חותכים כל גלילה לפרוסות לא עד הסוף - רק מסמנים. למי שמעוניין: מפזרים מעל את הבוטנים הגרוסים עם הקוקוס ומהדקים אותם קלות לגלילות.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות במשך כ־25־30 דקות. מוציאים מהתנור, ובעוד הגלילות חמות, בוזקים עליהן כמות נדיבה של אבקת סוכר.
5. מצננים קלות וחותכים לפרוסות לפי הסימון קודם לאפייה. שומרים בצנצנות בעלות סגירה הרמטית. עוגיות אלו נשמרות היטב עד שלושה שבועות.