ימי החופשה של הילדים ממסגרות החינוך הם בדיוק הזמן להכין כדורי פלאפל בבית. אומנם הפלאפל נחשב אצלנו למאכל הלאומי, אך הוא הגיע אלינו בכלל מהמטבח המצרי והתימני. הפלאפל המצרי נקרא "טעמייה", וכדי להכינו מחליפים את גרגירי החומוס (או רק חלק מהם) בפולי פול קטן.

לצד כדורי הפלאפל אתם יכולים להכין ממרח טחינה וחומוס ולשלב אותם עם פיתות רכות וחמות. כדאי גם להכין סלט ירקות קצוץ דק מתובל בשמן זית, בלימון, במלח ובפלפל שחור, ולסיום לחתוך תפוחי אדמה לאצבעות צ'יפס ולטגנן בשמן חם. כך תכינו ארוחה נהדרת בלי לצאת מהבית - בילוי נפלא של כל המשפחה, כאשר כולם נרתמים למשימה. 

למתכונים נוספים: www.pascalpr.co.il

פלאפל ביתי (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פלאפל ביתי (צילום: פסקל פרץ-רובין)

כדורי פלאפל
החומרים:
(ל־20־22 כדורים)

2 כוסות גרגירי חומוס
15 גבעולי כוסברה
15 גבעולי פטרוזיליה
8 שיני שום
2 בצלים בינוניים
1 כף שומשום
2 כפיות כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפיות מים
שמן לטיגון עמוק

פלאפל ביתי (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פלאפל ביתי (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
1. יום לפני ההכנה משרים את גרגירי החומוס במים.

2. שוטפים את הגרגירים וטוחנים במעבד מזון עם כוסברה, פטרוזיליה, שום ובצל עד קבלת מחית אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן. מערבבים ומשהים 20 דקות. נוטלים מהתערובת ויוצרים כדורים קטנים.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

סלט חריף קטן לגיוון
2 עגבניות
5 שיני שום כתושות
2 פלפלים ירוקים חריפים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף שמן זית
2־3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שיני השום וקוצצים דק את הפלפלים. מניחים בקערה, מתבלים במלח ובפלפל, בשמן זית ובמיץ לימון ומגישים.
 

טיפקסל
 בשווקים ובחנויות המתמחות אפשר למצוא כף המאפשרת ליצור כדורים בגודל שווה. אפשר גם להשתמש בכף גלידה לצורך העניין.

 אפשר להחליף את אבקת הסודה לשתייה באבקת אפייה.

 אפשר להכין גם פרוסות חצילים מטוגנות בשמן עמוק ולהגיש לצד שלל התוספות.