כדאי להגיש את המאפינס ביום ההכנה, אך ניתן גם להקפיאם. ניתן גם לשלב בהם תוספות כמו שוקולד, פירות טריים ואגוזים. כמו כן, ניתן לפדרם קלות באבקת סוכר, בקינמון, בפירורי בצק, בגרנולה, באגוזים ושקדים קצוצים, בגרגירי שומשום, בסוכר חום ועוד. ויש להם גם גרסה מלוחה: במקרה זה הם הופכים למעין מאפה פשטידה עשיר בגבינות, בירקות ועוד.
שימו לב שבהכנת מאפין זמן האפייה מתקצר לנוכח התבניות הקטנות. אפשר לגוון את המאפינס עם ג’ינג’ר טרי מגורר ולערבב את שיבולת השועל ו/או השקדים המולבנים שנועדו לעיטור עם כף של סוכר חום. השילוב הזה יוצר גון שנהב למאפינס.
2. משמנים תבנית שקעים ויוצקים בכף או במצקת מעיסת הבצק לתוך השקעים בתבנית. משטחים את הבצק בתבנית היטב. מפזרים מעל לכל מאפין מעט שיבולת שועל או שקדים מולבנים.
3. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ־15־20 דקות עד לקבלת גוון חום זהבהב או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי ויבש.