מרכיבים לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/3 כוס שמן
  • מחמאה 200 גרם/חמאה 200 גרם

אפשרויות למילוי:

  • שוקולד נוטלה (בחורף מומלץ להמיס מעט את השוקולד במיקרו, על מנת שיהיה קל יותר למריחה)
  • שוקולד השחר
  • האהוב על אמא - ריבת תות ואבקת קינמון

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, יש לעבד קמח, אבקת אפיה ומחמאה/חמאה קרה חתוכה לקוביות. עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים
  3. מוסיפים סוכר וניל ומעבדים מעט
  4. מוסיפים את השמן והמים הפושרים, ומעבדים עד לקבלת בצק. לא ללוש יותר מדי
  5. מקמחים מעט את השיש
  6. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, פותחים כל כדור בעובי דק (בזהירות שלא יקרע) ומורחים במילוי הנבחר
  7. מילוי שוקולד: נמרח שכבה נדיבה ואחידה של שוקולד, (מומלץ להיעזר בפלטה או מרית)
  8. מילוי ריבה וקינמון: נמרח שכבה מכובדת של ריבה, ומעליה נפזר כ1/4 כפית אבקת קינמון
  9. מגלגלים לרולדה הדוקה בעדינות
  10. מסדרים את הרולדות על נייר אפייה, ואופים 25-30 דקות
  11. מצננים מעט את הרולדות, פורסים לעוגיות ומפדרים באבקת סוכר. את הרולדות שומרים בקופסא אטומה