רולדות בצק פריך של אמא. העוגיות שמסמלות את השירות הצבאי שלי. בכל יום שבת בתקופת הטירונות והקורס אמא הייתה אופה אותן וממלאת עבורי קופסאות שלמות שלהן על מנת שאקח איתי להמשך השבוע בבסיס ושיהיה מספיק עבור כל החברים. הטעם שלהן מזכיר ותמיד יזכיר לי את החוויות מהשירות הצבאי. העוגיות הללו מסמלות המון, ובימים אלה מקבלות משמעות חזקה. מתכון שכל אחד יכול להכין, במינימום מאמץ ומקסימום תוצאה - כי אין טעימות ומנחמות מהן. 

מרכיבים לבצק:

- 3.5 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/3 כוס שמן
- מחמאה 200 גרם/חמאה 200 גרם

אפשרויות למילוי:

- שוקולד נוטלה (בחורף מומלץ להמיס מעט את השוקולד במיקרו, על מנת שיהיה קל יותר למריחה);
- שוקולד השחר;
- האהוב על אמא - ריבת תות ואבקת קינמון.

לקישוט:

- אבקת סוכר

רולדות בצק פריך (צילום :ליאל עזור)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל170 מעלות;
2. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, יש לעבד קמח, אבקת אפיה ומחמאה/חמאה קרה חתוכה לקוביות. עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים
3. מוסיפים סוכר וניל ומעבדים מעט;
4. מוסיפים את השמן והמים הפושרים, ומעבדים עד לקבלת בצק. לא ללוש יותר מדי;
5. מקמחים מעט את השיש;
6. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, פותחים כל כדור בעובי דק (בזהירות שלא יקרע) ומורחים במילוי הנבחר;
7. מילוי שוקולד: נמרח שכבה נדיבה ואחידה של שוקולד, (מומלץ להיעזר בפלטה או מרית);
מילוי ריבה וקינמון: נמרח שכבה מכובדת של ריבה, ומעליה נפזר כ1/4 כפית אבקת קינמון;
8. מגלגלים לרולדה הדוקה בעדינות;
9. מסדרים את הרולדות על נייר אפייה, יוצרים צורת חיתוך עם סכין חדה ואופים 25-30 דקות;
10. מצננים מעט את הרולדות, פורסים לעוגיות ומפדרים באבקת סוכר. את הרולדות שומרים בקופסא אטומה.