משנכנס הדר: כך תהפכו קליפות הדרים למעדן חורפי מתוק וטעים

במקום לזרוק את קליפות התפוזים, הפומלות והאשכוליות לאחר הקילוף, הכינו מהן מעדן חורפי מתוק וטעים, שאפשר לשמור למשך תקופה ארוכה, לשלב בעוגות או פשוט לאכול כפי שהן

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פירות הדר
פירות הדר | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

בגינה האורגנית בחצר ביתי אני מגדלת ירקות ועשבי תיבול, ומתמלאת בשמחה בכל פעם שאני משתמשת בלפת, חסה, קולרבי או פלפלים מגינתי למאכלים שאני מכינה.

לצד אלו גדלים בגינתי עצי הדר שפירותיהם תמיד מוצאים את דרכם אל המטבח שלי, וגם הם משתלבים בשלל המטעמים שאותם אני מכינה. באופן קבוע עולים על השולחן שלנו פאי לימון עם עננים של קצף חלבונים, עוגת תפוזים קלאסית שלא מפסיקים ליישר לה את הפינות, ריבות עם קוביות פלחי פרי הדר, סלטים של ירקות עם פלחי אשכולית אדומה או רגילה ועוד.

השבוע החלטתי שבמקום לזרוק את קליפות פירות ההדר לאחר הקילוף, אכין מהן קליפות מסוכרות שאפשר לשמור למשך תקופה ארוכה, בדיוק כמו את הפירות המיובשים. בהמשך אפשר לשלב אותן בעוגות או פשוט לאכול אותן כפי שהן. אגב, אינכם זקוקים לגינה לשם כך. כאשר אתם קולפים את פרי ההדר שקניתם, שמרו במקרר את הקליפות ונצלו אותן בצורה מתוקה.

קליפות תפוז מסוכרות
קליפות תפוז מסוכרות | צילום: פסקל פרץ-רובין

קליפות תפוז מסוכרות ומצופות

קליפות אשכוליות מסוכרות
קליפות אשכוליות מסוכרות | צילום: פסקל פרץ-רובין

קליפות אשכוליות מסוכרות

קליפות פומלה מסוכרות
קליפות פומלה מסוכרות | צילום: פסקל פרץ-רובין

קליפות פומלה מסוכרות

סעודת יתרו

ביום חמישי שלפני קריאת פרשת יתרו (בשבוע הבא) יחגגו יהודי תוניסיה את סעודת יתרו - חג הבנים, שלו מחכים כל בני המשפחה, בעיקר הילדים.

תמצאו מספר פירושים והסברים למסורת הזו. אחד הפירושים הנפוצים ביותר הוא שזו התקופה שבה הילדים שלומדים בכותאב (בחדר) לשלב השלישי בלימודיהם, יודעים לקרוא בפעם הראשונה את עשרת הדיברות.

לכבוד מעמד זה ערכו ארוחה חגיגית עם חלק אומנותי שכלל שירת מזמורים. הארוחה כללה שני חלקים, הראשון מתוק והשני בשרי. היא נפתחה כשעל השולחן פרשו מפה לבנה והונחו עליה מגשים עמוסים בדברי מתיקה, בהם פירות מיובשים, חלווה, נוגט ובובות סוכר מעוצבות בצורת ילדים ובעלי חיים. לאלה היו מוסיפים שלל עוגות ועוגיות מסורתיות, בהן יו־יו, מקרוד, דבלה ועוד.

אחרי אתנחתה קצרה התחיל חלקו השני של הארוחה, שכלל פול, מעקוד, פשטידת גזר ופשטידת בשר "מנינה", עופיונים ממולאים, מלוחייה ומרק זך.

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
מתכונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף