שלושה מתכונים נפלאים עם תמרים שיעשו לכם את השבת

טעמו המתוק, מרקמו הרך ועושרו התזונתי של המג'הול הופכים אותו למלך המטבח, אז הבאתי מתכון לפאי תמרים, אגוזים ושוקולד, עוגת תמרים עשירה, ללא גלוטן וסוכר ולפרגית בתמרים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת תמרים
עוגת תמרים | צילום: רונית אלעזרי מגן ירוק בנשמה
4
גלריה

• 1 כפית כמון טחון

• 1 כפית זרעי כוסברה טחונים

• קורט אגוז מוסקט מגורר

• מלח ופלפל שחור גרוס

• 8־6 כפות שמן זית

• מעט צ'ילי אדום טרי פרוס

• 10 תמרים מגולענים

• 2 כפות קפה גרוס איכותי

• ½ כוס ציר עוף או מים

• 2־1 כפות מיץ לימון

• שמן זית

• 1 חופן בזיליקום תאילנדי קצוץ

• קליפה מגוררת מחצי תפוז

עוף בתמרים וקפה
עוף בתמרים וקפה | צילום: קייטרינג ינון בארי

מסירים מירכי העוף את עודפי השומן, ומפלטים בלי להסיר את העור. אם אתם מתקשים, אפשר לבקש מהקצב לעשות זאת. מתבלים את הנתחים בכמון, זרעי כוסברה, אגוז מוסקט, פלפל גרוס ומלח גס. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הנתחים על צד העור עד להשחמה אחידה. אפשר לכסות את המחבת במהלך הטיגון. הופכים ומטגנים את הצד השני עד להשחמה אחידה.

מעבירים את הנתחים לתבנית חסינת אש ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200־210 מעלות) בזמן שמכינים את הרוטב. מחממים את יתר שמן הזית בסיר קטן, מוסיפים את הצ'ילי האדום, התמרים והקפה ומטגנים יחד כמה שניות. מוסיפים ציר עוף או מים, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהתמרים מתמוססים חלקית.

טועמים ומתקנים תיבול. כשהרוטב מספיק מתקתק, חמצמץ ומאוזן, מסירים מהלהבה, מסננים את הנוזלים ומחזירים למחבת. בשלב זה הרוטב צריך להיות סמיך יחסית. מוציאים את הפרגיות מהתנור. חורצים פרגית באמצעות סכין חדה ובודקים אם היא מבושלת. אם כן, מעבירים את נתחי הפרגית לרוטב המבעבע.

מזלפים מעט שמן ומוסיפים את הבזיליקום התאילנדי. מערבבים, מסדרים על צלחת הגשה ומפזרים מעל קליפת תפוז מגוררת. רצוי להגיש לצד פירה מתפוחי אדמה דזירה אדומים.

• 1½ כוסות קמח ללא גלוטן מעורבב עם כפית שטוחה של אבקת סודה לשתייה

• 100 גרם אגוזי מלך גרוסים

• 4 ביצים בגודל L

• ½ כוס סילאן 100% טבעי

• 1 כוס שמן קנולה

עוגת תמרים עשירה ללא גלוטן וללא סוכר
עוגת תמרים עשירה ללא גלוטן וללא סוכר | צילום: רונית אלעזרי מגן ירוק בנשמה

מכניסים למעבד מזון את התמרים המגולענים ומוסיפים רבע כוס קמח למניעת הידבקות. קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים את האגוזים הגרוסים. מקציפים את הביצים בקערת מערבל חשמלי עם בלון הקצפה תוך הזלפה אטית של הסילאן, עד לקבלת קציפה בהירה ויציבה.

מוסיפים את השמן לקציפה בהזלפה אטית ועוצרים. מוסיפים את הקמח, תוך כדי ניפוי, בתנועות עטיפה בעזרת מרית. מבליעים במספר פעמים את האגוזים והתמרים בקציפה, עד לקבלת עיסה אחידה.

מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה. בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (170 מעלות) אופים במשך כ־30 דקות. מצננים.

• 150 גרם קמח מנופה

• 50 גרם קורנפלור

• 50 גרם אבקת סוכר

• 50 גרם אגוזי פקאן טחונים דק

• 100 גרם חמאה

• 1 ביצה בגודל L

• 100 גרם אגוזי פקאן שבורים גס

• 50 גרם נטיפי שוקולד צ'יפס מריר

•8 (כ־150 גרם) תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים לרבעים לאורך

• 50 גרם חמאה מומסת

• 1 כפית תמצית וניל משובחת

• 3 ביצים בגודל L

פאי תמרים אגוזים ושוקולד של חגית שחם מהערבה התיכונה
פאי תמרים אגוזים ושוקולד של חגית שחם מהערבה התיכונה | צילום: ירין אלון

שמים בקערת מעבד מזון את כל חומרי הבצק למעט הביצה ומפעילים עד לקבלת פירורי בצק דמויי חול לח. מוסיפים את הביצה ומפעילים בפולסים רק עד קבלת גושי בצק. אוספים את הבצק לכדור, משטחים לצורת פיתה שמנמנה, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך כ–30 דקות.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של 4 מ"מ. מרפדים בעזרתו תבנית פאי, כולל הדפנות. חותכים את שאריות הבצק ומכניסים את התבנית למקפיא ל־15 דקות.מחממים את התנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו. אחרי 15 דקות מוציאים את הבצק הקפוא ומכסים את כולו ברדיד אלומיניום, מהדקים היטב ומכניסים לתנור.

אופים את הבצק 15 דקות כשהוא מכוסה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 5 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים קלות. מורידים את טמפרטורת התנור ל־170 מעלות. מפזרים על הקלתית האפויה אגוזי פקאן ונטיפי שוקולד. עורכים מעליהם את רבעי התמרים במעגלים יפים, ובמרווחים קטנים.

בקערה מערבבים היטב את החמאה המומסת, הווניל, הביצים והמייפל, עד לקבלת בלילה אחידה (אפשר להיעזר בבלנדר מוט). יוצקים את הבלילה מעל הקלתית. אופים את הפאי במשך 35־30 דקות עד שהמלית משחימה ומתייצבת. מוציאים ומצננים לגמרי. שומרים במקרר ומגישים קר.

תגיות:
עוגה קרה
/
תמרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף