האינסטינקט הבסיסי שלי הוא לאפות עוגיות פשוטות, כאלה שאינן דחוסות בשלל תוספות, ממולאות קרמים או מכוסות בציפויים - וזו בדיוק הגדולה שלהן. הן קטנות ומעוצבות, מופיעות בגוונים ובצורות שונות, טעמן משתנה מאחת לשנייה, והן משלימות את הלגימה מהמשקה החם ונותנות לו ערך מוסף. ויש להן מעלות שאין לעוגות: ניתן להכין אותן מראש, והן נשמרות לאורך זמן. חסרונן היחיד הוא שאם לא שומרים עליהן היטב, הן נחטפות במהירות.
אני נוהגת לחלק את מתכוני העוגיות לפי מרקמן ואיכותן. כך למשל ישנן עוגיות יבשות, מתפוררות, מתובלות, ממולאות, בריאותיות ועוד. לא פעם אני מכינה שלושה או ארבעה סוגים שונים של עוגיות ומאחסנת אותן בצנצנות זכוכית גדולות.
1/2 כוס פיסטוקים גרוסים או כל אגוז אחר
1. מניחים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח ומערבלים מספר שניות. מוסיפים תוך כדי עיבוד את קוביות החמאה החתוכה ומעבדים לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק הניתק מהדפנות. מעצבים לכדור, מכסים ושומרים כ־20 דקות במקרר.
2. נוטלים מהבצק הקר פיסות קטנות ומעצבים כדורי בצק בקוטר של 1/2 2 ס"מ. מסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וברווחים אחד מהשני.
3. מניחים מעט מהפיסטוקים הגרוסים במרכז כל כדור בצק הנתון בתבנית. לוחצים ודוחסים אותם היטב לתוך הבצק. בדרך זו מכינים את כל העוגיות.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 15 דקות. מתקבלות עוגיות בהירות ורכות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.