בחצר ביתי גדל עץ מנגו גדול. לפעמים כמות הפרי שהוא מניב מזערית עד כדי זניחה, לפעמים היא בינונית, ולפעמים היא כה גדולה עד שאני מחלקת פירות לבני משפחה, ועדיין נשארת עם כמות גדולה. אז אני מתחילה להכין מטעמים רבים ממנגו, כגון עוגות מוס גבינה עם מנגו, קינוחי מוס אישיים על בסיס מנגו ומטבלי צ'טני מנגו. אבל מה שאני הכי אוהבת להכין הוא סורבה מנגו.
לאחרונה הכנתי גרניטה/סורבה גם מאבטיח, וכעת החלטתי להביא למדור את שני המתכונים – לסורבה/גרניטה אבטיח או מנגו.
מהי גרניטה (Granita)? הגרניטה מגיעה במקור מאיטליה ומבוססת על פירות קפואים ו/או מיצים של פרי או יין. הסורבה (Sorbet) מגיע מצרפת ומבוסס בדרך כלל על רסק פרי ותבלינים, אלכוהול ונותני טעם. העיקרון בשניהם הוא ריסוק הפרי או הנוזל והקפאתו למשך כמה שעות, כשמדי פעם מוציאים מהמקפיא, מרסקים ומערבלים במזלג את הסורבה/הגרניטה, מה שמקנה להם מרקם של ברד, כמו גרגירי קרח עדינים.
יש המעדיפים את המרקם עדין ורך, ויש המעדיפים אותו גס וגדול כמו פתיתי שלג. מרקם הסורבה מושפע גם מסוג הפרי שבו השתמשנו. יש המגישים גביעי סורבה בטעם מנטה ולימון בארוחה עשירה ומורכבת כדי לנקות את החך בין מנה למנה, ויש המגישים את הסורבה או הגרניטה בסוף הארוחה.