חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת לערוך חגיגה קולינרית עם הילדים במטבח. זו גם הזדמנות להכין עמם מאכלים שבדרך כלל אנו נוהגים לקנות בחוץ וליהנות מכמה שעות של יצירה טעימה ומשותפת שאותה הם לא ישכחו לעולם.
הפעם אני מקדישה את המדור להכנת בייגלה ירושלמי, שמגיע בשלל צורות: עגול כמו כעך, אבל רחב וגדול, או אליפטי ומוארך. אפשר גם למלא חלק מהבייגלה במלית גבינה וירק, כמו גבינה בולגרית, עשבי תיבול ומעט גבינה קשה. כאשר אתם מגישים את הבייגלה שהכנתם, אל תשכחו לצרף לצדו צלוחית עם תערובת תיבול ריחנית של זעתר. כדאי לטבול את הבייגלה בתערובת הזעתר ורק אז לאכול. מדובר בביס המושלם. ד
בייגלה ירושלמי
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו). מחלקים את הבצק ל־6־8 כדורים שווים, יוצרים חור במרכז כדור הבצק ומעצבים תוך כדי מתיחה וגלגול עד לקבלת בייגלה עגול בעובי 2 סנטימטרים. אפשר למתוח את הבייגלה ולעצבו לצורת אליפסה. בדרך זו מכינים את יתר חלקי הבצק.
3. מסדרים את הבייגלה ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל כמות נדיבה של גרגירי שומשום. מתפיחים כ־20 דקות. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) במשך 20־25 דקות או עד להזהבה יפה. מוציאים ומצננים.