פינת המתכון: הדיאטנית המומחית של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן, החליטה לשתף את מאזיניה בתוכניתה השבועית ברדיו, במתכון זריז ופשוט, שמייצר מנה שאפשר לאכול כל הזמן אם נמצאים בדיאטה. עם זאת, המרכיב העיקרי במתכון, עגבניות שרי, מכיל כמויות מכובדות של נוגד חמצון שחשוב שיופיע לחלקנו בתפריט.

"עגבניות שרי כל כך טעימות כשהן טריות, אז אף פעם לא הבנתי למה לחמם אותן", אמרה תחילה הדיאטנית, אבל אז מיהרה למנות את הסגולות התזונתיות שלהן. "היתרון בעגבניות מחוממות הוא שאחרי החימום שלהן, הליקופן הופך ליותר זמין לגוף, נספג יותר טוב. ליקופן זה נוגד חימצון שחשוב נגד קטרקט וסרטן הערמונית", הסבירה.

עגבניות שרי (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')עגבניות שרי (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')

שום ושרי בתנור

המצרכים:

  • 1 קילו עגבניות שרי
  • 1 בצל סגול
  • 2 ראשי שום
  • 1 כף שמן זית
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • 1 כפית שום גבישי

אופן ההכנה:

  • פורסים את העגבניות לחצי, את הבצל לרבעים וקוצצים וקולפים את השום.
  • מכניסים את הירקות לשקית ניילון אטומה, ומוסיפים לתוכה את שמן הזית, חומץ בלסמי, צ'ילי מתוק ואת השום הגבישי. אוטמים את השקית ומערבבים הכל יחד.
  • מוציאים את תכולת השקית על תבנית עם נייר אפייה, מסדרים בשכבה אחידה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 50 דקות.