מי שעוקב אחרי המדור בוודאי כבר מבין שאני מאוד אוהבת את החגים. אני בעיקר אוהבת את ההיערכות וההתרגשות לקראתם, וכמובן את המפגש המשפחתי הטעים.
בשנים האחרונות כבר בסוף אוקטובר מגיעות לקונדיטוריות ולמרכולים סופגניות שמנמנות ורכות, מעוטרות בריבה או בשלל ציפויים. ריחן נישא באוויר, והמראה שלהן מפתה. זו אומנם תופעה נהדרת מבחינה שיווקית, אך יש בה כמה בעיות: קודם כל, עד שמגיע החג עצמו כולנו כבר שבעים מסופגניות. בנוסף, היות שחלקנו שומרים על דיאטה כזו או אחרת, הסופגניות מצטיירות כאויב העם ובמפגשים החברתיים והמשפחתיים אנחנו מסתכלים עליהן בבעתה.
אצלי זה לא כך. אני דוגלת בהכנת המאכלים לחגים בזמנם, כדי ליהנות מרוח החג. ומשום שאינני אוהבת את ההימנעות מאכילת מזונות האופייניים לחגים, אני מקפידה על הערכים התזונתיים ועל הצד הבריאותי והשמירה על הגזרה.
תחילה בני משפחתי מתבקשים לא לאכול סופגניות או לביבות לפני החג. בנוסף, אני לא קונה סופגניות אלא מקפידה להכינן בעצמי, כדי לשלוט על גודלן ועל הקלוריות שלהן. אני מכינה את הסופגניות בשלושה גדלים: רגיל, בינוני ובגודל ביס. כך מתאפשר לכל בני המשפחה ליהנות מטעמן, בהתאם להקפדה שלהם ובלי הרבה ייסורי מצפון.
הריבה, הסוכר המתובל, ציפוי השוקולד, סירופ הסוכר המתובל והריחני ושאר התוספות מונחים במרכז השולחן. בדרך זו כל אחד בוחר את התיבול והציפוי המתוק שלו, תוך שהוא מקפיד על הכמות ועל דרגת המתיקות. לשמחתי, הסופגניות נחטפות כמו חטיף מצופה בשלל טעמים, במיוחד אחרי שהוקטנו לגודל מיני, 3–2 סנטימטרים, שחוסך ייסורי מצפון ומחשבות על קלוריות ומאפשר הנאה שלמה מהחג.
בחרתי להציע לכם הפעם מתכון קלאסי להכנת סופגניות. אני מכינה אותן על בסיס שמן, אך אתם יכולים להחליף אותו בחמאה. הכינו את התוספות בהתאם לטעמכם והגישו אותן לצד הסופגניות.
המתכון השני הוא להכנת סופגניות גבינה מהירות הכנה, במרקם אוורירי וקליל המתקבל מהשימוש בגבינה וביצים. התפיחה מתקבלת במקרה הזה משימוש באבקת אפייה ולא בעזרת שמרים. לקבלת צורה עגולה רצוי להשתמש בכף גלידה, המאפשרת שליטה נוחה יותר. אם אין לכם כף כזו, תוכלו ליצור כדורי בצק עגולים בכפות ידיים משומנות קלות.
המתכון השלישי הוא לסופגניות מהמטבח היווני - לוקומדס. למעשה מדובר בבצקניות בסירופ. צורתן עגולה אך לא סימטרית, ומרקמן אוורירי ודחוס פחות משל סופגניות. אפשר לשלב בבצק מעט יוגורט אם רוצים. לציפוי אפשר להסתפק בפידור באבקת סוכר או לגלגל אותן בסוכר מתובל. גרסה אחרת האהובה עליי היא הכנת סירופ סוכר מתובל במזהר או במי ורדים וטבילת הלוקומדס בסירופ. לפני ההגשה אפשר לבזוק עליהן שומשום ו/או סוכריות צבעוניות.
אפשרויות הגשה למרכז השולחן
טיפסקל לטיגון נכון:
סופגניות מיני
הסופגניות הללו נפלאות כמו שהן, אך אפשר להשלים את ההגשה עם תוספות מתוקות.