אין שבוע שבו איני מקבלת בקשות למתכון של עוגיות מגולגלות/כרוכיות. לעוגיות המגולגלות תמצאו המון גרסאות, והן משתנות בהתאם לסוג הבצק והמלית שבהם משתמשים. זו הסיבה שהן נפלאות ומפתיעות כל כך בכל פעם מחדש. הן לא מתוחכמות במיוחד, אבל טעימות מאוד ונשמרות בצנצנת זכוכית על השיש במטבח.

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל פרץ רובין

בחרתי הפעם להציע לכם להכין אותן בגרסה הקלאסית במלית תמרים ואגוזים. לגרסת כרוכיות התמרים יש לטעמי שלוש אפשרויות הכנה מוצלחות: הגרסה הראשונה מבוססת על בצק פריך עדין (עם חמאה או בגרסת פרווה עם מחמאה), הגרסה השנייה מבוססת על בצק ביסקוויט פרווה בשילוב מיץ תפוזים, והגרסה השלישית, והעדיפה עליי, היא של בצק פריך עשיר המשלב בהכנתו יוגורט.

להכנת המלית אפשר להשתמש בממרחים השונים הקיימים במרכולים כמו ממרח תמרים, ממרח שוקולד, ממרח בוטנים, ממרח חלווה ועוד. עליהם מפזרים נטיפי שוקולד, צימוקים, אגוזי פקאן מסוכרים וקצוצים דק. אפשר לתבל במעט קינמון. בתום האפייה בוזקים אבקת סוכר ופורסים – אפשר לסמן את הפרוסות עוד קודם לאפייה. העוגיות נשמרות בקופסאות אטומות עד שבועיים. אצלי הן מחזיקות אולי יומיים. ראו הוזהרתם.

כרוכיות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
כרוכיות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

מגולגלות תמרים ואגוזים - המרכיבים:
(לשלוש גלילות – כ־35־40 עוגיות):

  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 1 גביע שמנת חמוצה/אשל/יוגורט. לגרסת פרווה: מיץ תפוזים, חלב סויה, משקה שקדים ועוד
  • 1 ביצה (אפשר חלמון בלבד)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה או אחר לפי טעמכם
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה

למלית:

  • 1 קופסת ממרח תמרים
  • 1 כוס ריבה (לבחירתכם)
  • 1 כוס אגוזי מלך או פקאנים גרוסים (אפשר גם פקאן מסוכר)
  • 1 כוס חלווה מפוררת או חוטי חלווה ("שערות")
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (אם רוצים)
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1/4 כפית ציפורן

לבזיקה:
1/2 כוס אבקת סוכר

כרוכיות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
כרוכיות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח בקערת מערבל חשמלי, צרים גומה ויוצקים לתוכה את השמנת החמוצה. מוסיפים את הביצה, הסוכר, החמאה, תמצית הרום, סוכר הווניל ואבקת האפייה. מערבלים במהירות בינונית, עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד הניתק מדפנות הקערה (אפשר ללוש את כל החומרים בידיים עד לקבלת בצק אחיד). במידת הצורך אפשר להוסיף עוד קמח. מכסים ביריעת ניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.

2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כ־1/2 ס"מ. מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים והריבה ומפזרים שליש מהאגוזים הגרוסים, שליש מהחלווה ושליש מהשוקולד צ'יפס.

3. בוזקים מעט קינמון וציפורן. מגלגלים את העלה לגלילה, מהצד הקרוב אליכם אל המרוחק מכם, סוגרים היטב את הקצוות. בדרך זו מכינים את שאר הגלילות.

4. מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת ואופים בתנור ב־180 מעלות כ־30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מניחים להצטנן ובוזקים עליהן אבקת סוכר.

5. פורסים את הגלילות לעוגיות. שומרים אותן בכלי סגור היטב.

טיפסקל
 להכנת עוגיות הפרווה: החליפו את החמאה במחמאה, שמן קוקוס מוקשה או שמן. אפשר להכין את הכרוכיות גם עם קמחים נטולי גלוטן. רצוי לא לעבד את הבצק יתר על המידה, כדי שהחמאה/מחמאה לא תימס ויהיה צורך להוסיף שוב ושוב קמח לאיסוף הבצק.