אין שבוע שבו איני מקבלת בקשות למתכון של עוגיות מגולגלות/כרוכיות. לעוגיות המגולגלות תמצאו המון גרסאות, והן משתנות בהתאם לסוג הבצק והמלית שבהם משתמשים. זו הסיבה שהן נפלאות ומפתיעות כל כך בכל פעם מחדש. הן לא מתוחכמות במיוחד, אבל טעימות מאוד ונשמרות בצנצנת זכוכית על השיש במטבח.
בחרתי הפעם להציע לכם להכין אותן בגרסה הקלאסית במלית תמרים ואגוזים. לגרסת כרוכיות התמרים יש לטעמי שלוש אפשרויות הכנה מוצלחות: הגרסה הראשונה מבוססת על בצק פריך עדין (עם חמאה או בגרסת פרווה עם מחמאה), הגרסה השנייה מבוססת על בצק ביסקוויט פרווה בשילוב מיץ תפוזים, והגרסה השלישית, והעדיפה עליי, היא של בצק פריך עשיר המשלב בהכנתו יוגורט.
להכנת המלית אפשר להשתמש בממרחים השונים הקיימים במרכולים כמו ממרח תמרים, ממרח שוקולד, ממרח בוטנים, ממרח חלווה ועוד. עליהם מפזרים נטיפי שוקולד, צימוקים, אגוזי פקאן מסוכרים וקצוצים דק. אפשר לתבל במעט קינמון. בתום האפייה בוזקים אבקת סוכר ופורסים – אפשר לסמן את הפרוסות עוד קודם לאפייה. העוגיות נשמרות בקופסאות אטומות עד שבועיים. אצלי הן מחזיקות אולי יומיים. ראו הוזהרתם.
למלית:
2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כ־1/2 ס"מ. מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים והריבה ומפזרים שליש מהאגוזים הגרוסים, שליש מהחלווה ושליש מהשוקולד צ'יפס.
3. בוזקים מעט קינמון וציפורן. מגלגלים את העלה לגלילה, מהצד הקרוב אליכם אל המרוחק מכם, סוגרים היטב את הקצוות. בדרך זו מכינים את שאר הגלילות.
4. מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת ואופים בתנור ב־180 מעלות כ־30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מניחים להצטנן ובוזקים עליהן אבקת סוכר.
5. פורסים את הגלילות לעוגיות. שומרים אותן בכלי סגור היטב.