דגים מסייעים לשמירה על הגזרה (במיוחד הסלמון והטונה), עשירים בערכים תזונתיים ועושים נפלאות לבריאות. אבל מה עושים עם הריח? שימוש בדגים טריים והשרייתם במיץ לימון ובמלח, כמו גם חיתוך וניקוי הדג בעזרת כפפות – יפתרו את הבעיה. והכי חשוב - בכל חנויות הדגים יפרסו, ינקו ויפלטו עבורכם את הדגים, כך שכל מה שנשאר לכם לעשות הוא לתבל ולבשל.
1. שוטפים וחותכים את הדג ל־4־6 נתחים. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים את השום במשך דקה־שתיים. מוסיפים בצל, גזר, פלפלים ועגבניות, מערבבים ומאדים 2־3 דקות.
2. מוסיפים תפוחי אדמה, רסק עגבניות ומים ומערבבים. מוסיפים תבלינים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־10 דקות.
3. מוסיפים את הדג ומנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יצפה את הנתחים. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים בעדינות. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ־20 דקות, ומדי פעם מנענעים את הסיר לפיזור הרוטב.
4. אם מעוניינים לאפות את הדגים במקום לבשל על הכיריים: סדרו את מרכיבי המנה בכלי שאפשר להכניס לתנור. כסו תחילה בנייר אפייה ומעליו הניחו רדיד אלומיניום. אפו 25־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.