חג הדג: מתכון לפילה לוקוס על מצע ירקות שיקנה גם את סרבני הדגים

דגים מסייעים לשמירה על הגזרה (במיוחד הסלמון והטונה), עשירים בערכים תזונתיים ועושים נפלאות לבריאות. כעת, אפילו הילדים לא יישארו אדישים: מתכון לפילה לוקוס על מצע ירקות שיקנה את כל בני הבית

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פילה לוקוס על מצע ירקות
פילה לוקוס על מצע ירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

דגים מסייעים לשמירה על הגזרה (במיוחד הסלמון והטונה), עשירים בערכים תזונתיים ועושים נפלאות לבריאות. אבל מה עושים עם הריח? שימוש בדגים טריים והשרייתם במיץ לימון ובמלח, כמו גם חיתוך וניקוי הדג בעזרת כפפות – יפתרו את הבעיה. והכי חשוב - בכל חנויות הדגים יפרסו, ינקו ויפלטו עבורכם את הדגים, כך שכל מה שנשאר לכם לעשות הוא לתבל ולבשל.

1. שוטפים וחותכים את הדג ל־4־6 נתחים. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים את השום במשך דקה־שתיים. מוסיפים בצל, גזר, פלפלים ועגבניות, מערבבים ומאדים 2־3 דקות.

2. מוסיפים תפוחי אדמה, רסק עגבניות ומים ומערבבים. מוסיפים תבלינים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־10 דקות.

3. מוסיפים את הדג ומנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יצפה את הנתחים. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים בעדינות. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ־20 דקות, ומדי פעם מנענעים את הסיר לפיזור הרוטב.

4. אם מעוניינים לאפות את הדגים במקום לבשל על הכיריים: סדרו את מרכיבי המנה בכלי שאפשר להכניס לתנור. כסו תחילה בנייר אפייה ומעליו הניחו רדיד אלומיניום. אפו 25־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

פילה לוקוס על מצע ירקות
פילה לוקוס על מצע ירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
אוכל
/
דגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף