בעקבות בקשות רבות שהגיעו אל שולחני בחרתי השבוע להציע לכם להכין עוגיות מעמול. עוגיות אלו אופייניות לעדות המזרח, וניתן למצוא אותן במטבח המצרי, החלבי, הכורדי, העיראקי, הטורקי והערבי.
אלו עוגיות ממולאות בתערובת עשירה של אגוזים או תמרים, לרוב עם פיסטוקים או צנוברים, פריכות ומצופות באבקת סוכר, בעלות עיטור המתקבל משימוש במלקחיים קטנים ומשוננים.
מעצבים את עוגיות המעמול בהתאם לסוג המלית. עיצוב צורתו של מעמול במלית אגוזים יהיה שונה מזה שנעשה על בסיס תמרים. כך גם מבדילים בין השניים.
מעמול, עוגיות ממולאות תמרים
אפשר להעשיר את המלית במעט אגוזי מלך או אגוזי פקאן גרוסים, צנוברים, פיסטוקים, קליפת תפוז מגוררת או קינמון, שאותם משלבים בממרח התמרים שאוסף את כל הטוב הזה אליו.