מנה נהדרת, קלה ומיוחדת: פיתות עראייס - המתכון המושלם

בחרתי השבוע לארח במדור את השף רונן ורה מחיפה, איש של בשר פרימיום ששיתף אותנו במתכון להכנת עראייס - חצאי/רבעי פיתות ממולאות בשר מתובל. מנה נהדרת, קלה ומיוחדת

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עראייס
עראייס | צילום: פסקל פרץ-רובין

בחרתי השבוע לארח במדור את השף רונן ורה (בן 48, אב לשלושה) מחיפה: איש של בשר שבעיקר מתמחה בנתחי בשר פרימיום, הנעשים במגוון שיטות, ואותם הוא מגיש עם מבחר תוספות יצירתיות. ורה ידוע בהפקת אירועי בוטיק פרטיים ועסקיים המשלבים מנות בשר ותוספות ירק מעניינות. ביקשתי ממנו לשתף אותנו במתכון להכנת עראייס שהוא אוהב להכין.

עראייס הוא מנה נהדרת, קלה ומיוחדת אשר מגיעה אלינו מהמטבח הערבי. זה בעצם סוג של קבב אשר נדחס לחצאי פיתות ונצלה על אש גלויה. מנה זו יכולה בהחלט להפוך לארוחת צהריים נפלאה ומעניינת לילדים, שניתן להכין גם על מחבת או על פלנצ'ה פסים, אך לדעתי טעמה מושלם כאשר מכינים אותה על המנגל.

אפשר גם להכינה מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה. החריכה והצלייה על המנגל הופכות את הפיתה לפריכה במיוחד, כשהקבב שומר על העסיסיות שלו. כל המיצים שיוצאים ממנו נספגים בפיתה, וככה מקבלים מנה ממש מוצלחת. אפשר כמובן להכין את אותה מנה על בסיס קבב דגים ולא בשר.

עראייס: חצאי/רבעי פיתות ממולאות בשר מתובל

תגיות:
פיתות
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף