מצפון אפריקה, באהבה: מתכון לסלט מרמורה פיקנטי | פסקל פרץ-רובין

פיקנטי, עשיר, ומוגש לצד גרגירי קוסקוס או מאפים: מתכון לסלט מרמומה (סלט פלפלים) מהמטבחים התוניסאי והלובי

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
סלט מרמורה, סלט פלפלים
סלט מרמורה, סלט פלפלים | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

במטבח הצפון־אפריקאי (לוב, תוניסיה, אלג'יריה ומרוקו) תמצאו שלל מתכונים להכנת סלטים עם פלפלים. הם יופיעו בכל הגוונים, הטעמים והצורות; חריפים או מתוקים, רחבים ובשרניים או עדינים בעלי קליפה דקה. לכל מטבח יש את הפטנט שלו להכנת הסלט הנבחר.

בחרתי השבוע להציע לכם מתכון לסלט מרמומה מהמטבחים התוניסאי והלובי - סלט פיקנטי ועשיר, שאותו מגישים לצד גרגירי קוסקוס או מאפים.

ההבדלים בין סוגי הסלטים השונים באים לידי ביטוי בדרך חיתוך הירקות, בטכניקת הבישול ובתיבול. יש מטבחים שבהם נהוג להוסיף קימל לצד השום, המלח והפלפל. לעתים רחוקות יש מי שמוסיף מעט כמון.

סלט מרמורה, סלט פלפלים
סלט מרמורה, סלט פלפלים | צילום: פסקל פרץ-רובין

סלט מרמומה

טיפסקל: תיבול וצלייה נכונה של בשר:

תגיות:
פלפלים
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף