במטבח הצפון־אפריקאי (לוב, תוניסיה, אלג'יריה ומרוקו) תמצאו שלל מתכונים להכנת סלטים עם פלפלים. הם יופיעו בכל הגוונים, הטעמים והצורות; חריפים או מתוקים, רחבים ובשרניים או עדינים בעלי קליפה דקה. לכל מטבח יש את הפטנט שלו להכנת הסלט הנבחר.
בחרתי השבוע להציע לכם מתכון לסלט מרמומה מהמטבחים התוניסאי והלובי - סלט פיקנטי ועשיר, שאותו מגישים לצד גרגירי קוסקוס או מאפים.
ההבדלים בין סוגי הסלטים השונים באים לידי ביטוי בדרך חיתוך הירקות, בטכניקת הבישול ובתיבול. יש מטבחים שבהם נהוג להוסיף קימל לצד השום, המלח והפלפל. לעתים רחוקות יש מי שמוסיף מעט כמון.