עלה עולה: מתכון לעלי כרוב ממולאים חמצמצים וממכרים

הרוטב העדין והחמצמץ מקנה להם את טעמם המיוחד, והגוון האפור־ורוד שלהם מתקבל מהשימוש בסומאק: מתכון לעלי כרוב ממולאים שאי אפשר לעמוד בפניהם

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
כרוב ממולא
כרוב ממולא | צילום: פסקל פרץ-רובין

אין מנה טעימה, יפה ומסקרנת יותר מירקות ממולאים השוחים ברוטב. הממולאים נחשבים אוכל ביתי מסורתי, וההילה שלהם נובעת מעצם העובדה שמדובר במאכל שהכנתו מורכבת וארוכה. ישנם שלל מתכוני ממולאים: לעתים הם נחים ברוטב אדמדם פיקנטי, אחרים יושבים ברוטב צהבהב או ברוטב צלול שעטוף בתבלינים עדינים. בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה: בריח, בתחושה ובסיפור של בית, מסורת ומשפחה.

החומרים (25־30 יחידות)

2. הכנת המלית: מניחים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

3. משטחים את עלי הכרוב על שולחן עבודה. מניחים כף גדושה מהמלית על כל עלה, מקפלים את העלה משני הצדדים על המלית ומגלגלים לסיגר צר ודקיק. בדרך זו מכינים את יתר העלים. אם נותרת מלית, יוצרים ממנה כדורים טבולים ברוטב.

4. הכנת הרוטב: בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב לבלילה אחידה. מסדרים את פרוסות העגבניות בתחתית סיר רחב. מסדרים את הממולאים כשהם חופפים זה לזה ויוצקים את הרוטב על הממולאים (על הנוזלים לכסות בכ־1 ס"מ את הממולאים). מניחים צלחת על הממולאים כדי שתחזיק אותם בזמן הבישול. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל כ־40־50 דקות, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת והרוטב מסמיך. מגישים חם.

תגיות:
מתכונים
/
ממולאים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף