היא מתאימה כארוחת בוקר, בראנץ' או ערב ותמיד קלה ומהירה להכנה, ולא בכדי אהובה כל כך במטבח הישראלי. בבסיסה מורכבת השקשוקה הקלאסית מעגבניות המתבשלות לאיטן במחבת ומעליהן רותחות הביצים העלומות. שמן מלח ופלפל ובאמת שלא חייבים יותר מזה. היא טעימה אפילו ככה. כל המרכיבים המוכרים הנוספים שאזכיר עכשיו הם כלל לא בגדר חובה, אבל הם גם למה לא בעצם? בכיף. כולם מסתדרים עם השקשוקה: בצל, שום, פלפל ירוק, פלפל אדום, פלפל חריף, פפריקה, כמון, ובעצם כל מרכיב מהמטבח הים תיכוני.