זו השנה השנייה שבה יום החמין הישראלי מצויין בסופהשבוע הראשון של חודש ינואר. המון גרסאות קיימות לתבשיל הקדירה המזוהה ביותר עם המטבח היהודי. רכיביו של החמין משתנים לפי מטבחי העדות השונים, אך בדרך כלל הוא מכיל בשר בקר, תפוחי אדמה, קטניות כמו חומוס ושעועית, חיטה, גריסים וביצים קשות. לאחר שעות רבות של בישול, הופך צבעו לחום כהה, רכיביו מקבלים גוון אחיד ובבוקר יום שבת הניחוחות הנהדרים ממלאים את הבית.
לחמין יש גם יתרונות בריאותיים ותזונתיים: שילוב נכון של חלבון, פחמימות, סיבים תזונתיים וערכים גבוהים של ויטמינים ומינרלים, הודות לקטניות הרבות שבו. בקיצור, מנה מגוונת, מאוזנת, משביעה וטעימה בקערה אחת. המתכון שלפניכם הוא לאחד מסוגי החמין הפופולאריים במטבח הישראלי, היישר מהמטבח המרוקאי - הסחינה. על מנת לקצר תהליכים ולהפוך אותו לקל יותר להכנה, דילגנו על השריית הקטניות למשך לילה שלם, והשתמשנו בקופסאות קטניות של "טעם הטבע".